Pilaf de post cu carry și ciuperci

Pilaf de post cu carry și ciuperci

-
//
01.04.2016

Există un număr extrem de mare de rețete ale acestui fel de mâncare asiatic, iar multe dintre ele sunt vegetariene sau de post, care se prepară fără produse de origine animală. Astăzi vom vorbi despre o variantă foarte gustoasă de pilaf de post cu carrry și ciuperci – este simplu și rapid, însă delicios și consistent.

Pilaf de post cu carry și ciuperci

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați ciupercile în mod arbitrar – bucăți mari sau mici, după cum preferați, curățați și tocați morcovul și ceapa.

2. Clătiți orezul în apă rece, până apa scursă devine limpede.

3. Turnați ulei într-o cratiță cu fundul și pereții groși sau într-un ceaun, puneți pe foc, adăugați ceapa și căliți-o timp de 2-3 minute, puneți morcovul și prăjiți 5 minute, apoi adăugați ciupercile și lăsați pe foc încă 5-7 minute, până se evaporă toată apa din ciuperci.

4. Adăugați carry, condimentați cu sare, piper și alte mirodenii, la dorință, adăugați orezul, amestecați și prăjiți orezul împreună cu legumele încă 2-3 minute.

5. Turnați în cratiță 2 pahare de apă, puneți o frunză de dafin, acoperiți cu capacul și fierbeți fără a amesteca, până orezul absoarbe toată apă. Încercați să nu ridicați capacul și să gătiți la foc foarte mic. După ce orezul absoarbe toată apa, stingeți focul, înveliți cratița cu un prosop și lăsați 10-15 minute.

Înainte de servire, presărați pilaful de post cu verdețuri tocate mărunt. Poftă mare!

Pilaf de post cu carry și ciuperci

Sursa