mamaplus

Au ucis doi minori, au încărcat cadavrele într-o căruță, apoi au îngropat cadavrele într-o pădure. Suspecții au fugit în Rusia

-
//
21.06.2024

Doi tineri de 25 și 26 de ani din raionul Ungheni au fost condamnați la 20 și, respectiv, 23 de ani de închisoare, după ce acum șase au au omorât cu deosebită cruzime doi minori de 15 și 17 ani. Sentința a fost pronunțată astăzi, 19 iunie, de magistrații Judecătoriei Ungheni, scrie deschide.md.

mamaplus

Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs în noaptea de 4 aprilie 2018, când toți patru se aflau în casa unui dintre inculpați, unde au consumat alcool. La un moment dat, între aceștia s-a iscat o ceartă, în urma cărei inculpații, care la acel moment aveau 19 și 20 de ani, i-au aplicat victimelor multiple lovituri cu cuțitul. În urma traumelor primite, minorii au decedat.

Pentru a ascunde urmele infracțiunii, aceștia au încărcat cadavrele într-o căruță și s-au deplasat către o fâșie forestieră, unde au săpat o groapă și au îngropat cadavrele minorilor. Ulterior, inculpații au parcurs încă 3 km cu căruța, unde au aruncat mai multe obiecte folosite pentru ascunderea crimei, printre care hârlețul, toporul, o furcă și un covor, dar și au abandonat căruța.

A doua zi, pe 5 aprilie, tinerii au fugit în Rusia, unde peste o perioadă de timp au fost condamnați la 5 ani de închisoare pentru jaf și tentativă de evadare din penitenciar. După ce și-au ispășit pedeapsa, aceștia au fost extrădați în R.Moldova, ajungând astfel pe mâna autorităților naționale.

Fiind audiați, unul dintre inculpați și-a recunoscut parțial vina, iar cel de-al doilea nu și-a recunoscut vina.

Potrivit primului inculpat, în acea seară cearta s-a iscat anume între victime. Astfel, a precizat tânărul, minorul de 17 ani l-a ucis pe cel de 15 ani, după care a sărit și la el cu cuțitul – inculpatul fiind nevoit să se apere. Totuși, procurorii au reușit să-i demonstreze vinovăția ambilor.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.