Iată un desert pregătit cu cele mai delicioase fructe ale toameni, un cheesecake cu prune. Pentru această rețetă este ideal să ai prune proaspete, însă desertul iese delicios și cu fructe din compot, deci nu te sfii să-l faci și în afara sezonului.
Ingrediente pentru blat:
- 200 g biscuiți cu cacao;
- 80 g unt.
Ingrediente pentru stratul de brânză:
- 500 g cremă de brânză;
- 180 g zahăr;
- 350 ml smântână pentru frișcă;
- 2 ouă;
- 2 linguri amidon;
- esență vanilie;
- o linguriță zeamă de lămâie;
- 200 g prune fără sâmburi.
Prepararea blatului de cheesecake cu prune:
- Zdrobește biscuiții cât mai fin și combină-i cu cele 80 g de unt topit. Așază această compoziție într-o tavă de tort cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt și presează amestecul bine în tavă.
- Înfășoară partea de jos a tăvii în folie de aluminiu, pentru a o izola de apa în care va sta în cuptor.
Pregătirea stratului de cremă de brânză:
- Bate crema de brânză cu zahărul pentru 4-5 minute, apoi adaugă esența de vanilie, smântână pentru frișcă, cele două ouă, zeama de lămâie, esența de vanilie și amidonul.
- Omogenizează bine compoziția și toarn-o în tavă, apoi nivelează suprafața. Pune deasupra felii tăiate de prune și dă tava la cuptor, într-o altă tavă, mai mare, cu apă, pentru 30 de minute la 180 de grade și pentru alte 30 de minute la 150 de grade.
- După ce stingi cuptorul, lasă cheesecake-ul cu prune în cuptor pentru încă o oră, cu ușa închisă.
- Pentru un plus de gust poți să presari deasupra puțină scorțișoară, dar și câțiva biscuiți zdrobiți.