mamaplus

O tânără, insultată de taxatoarea unui troleibuz: Vorbesc cum vreau

-
//
20.06.2024

O tânără a fost agresată verbal de o taxatoare pentru că i-a cerut să-i vorbească în limba română.

mamaplus

Cazul a avut loc pe ruta de troleibuz 22, iar tânăra a depus o plângere la Regia Transport Electric. Cei de la întreprindere susțin că au identificat taxatoarea și verifică toate circumstanțele, transmite tv8.md.

„- Vorbiți, vă rog, în română.
- Nu poți să mă obligi. O ... încearcă să mă educe. Mai bine mergi la mama ta ... și educ-o.”

Este situația în care s-a pomenit o tânără care își face studiile peste hotare și a venit acasă în vacanță. Victima, care nu a dorit să rămână sub protecția anonimatului, a povestit că, în timpul călătoriei cu troleibuzul 22, taxatoarea i-a vorbit urât și pe un ton agresiv.

„Mă aflam în troleibuzul 22 în Capitală, am urcat și am achitat cu cardul bancar la unul din aparatele din troleibuz. După câteva minute doamna s-a apropiat și îmi vorbea pe un ton agresiv. Eu nu am înțeles ce spunea și am rugat-o să vorbească în română, însă doamna a devenit mai agresivă. Folosea cuvinte urâte, îmi zicea că nu o pot forța să vorbească limba română, deși am impresia că totuși cunoștea limba, odată ce a reușit să spună unele cuvinte”, a povestit tânăra.

Regia Transport Electric Chișinău susține că a identificat taxatoarea, dar încă nu este clar cum va răspunde aceasta pentru comportamentul său.

„Regia Transport Electric Chișinău s-a autosesizat pe marginea acestui caz. A fost înregistrată și o plângere în acest sens. Menționăm că taxatoarea a fost identificată. Urmează a fi depuse explicațiile de rigoare și, ulterior, întreprinderea tuturor măsurilor necesare”, a declarat purtătoarea de cuvânt RTEC, Felicia Rusu.