mamaplus

Rețetă de la Nata Albot: supă cremă savuroasă, perfectă pentru o zi de toamnă

-
//
26.09.2019

Autoarea cărții de bucate ”Hai la masă, puișor” știe cum să facă treabă bună în bucătărie, mai ales că are acasă câțiva pofticioși. Nata Albot a împărtășit o rețetă minunată despre care spune că este bună pentru dinții tuturor, de la mic la mare. Este vorba despre o supă cremă delicioasă, călduță și aromată, pe care ai putea să o gătești chiar azi la cină. Vezi mai jos rețeta pas cu pas.

mamaplus

Datorită combinației corecte dintre ingrediente și condimente, această supă poate fi servită fără sare, ceea ce este un avantaj considerabil pentru sănătatea întregii familii.

Ingredientele necesare:

- câțiva cartofi medii (în funcție de numărul de porții)
- o rădăcină de țelină
- o ceapă
- 3 tije de praz
- 2 linguri făină de migdale
- Curry, coriandru tocat, curcuma.
- Câteva fire de cimbru proaspăt

Mod de preparare:

1. Fierbe cartofii și rădăcina de țelină până sunt gata și călește ceapa cu tijele de praz într-o tigaie.
2. În tigaia cu ceapa și prazul prăjit adaugă cele două linguri de făină de migdale.
3. Mixează bine într-un blender toate ingredientele, iar zeama în care au fiert cartofii și țelina, o poți folosi pentru a dilua crema.
4. Adaugă în compoziția obținută toate condimentele din lista de ingrediente.

Poftă bună!

Sursa: mamaplus.md