mamaplus

Bărbatul acuzat că a ucis-o și violat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în luna a 6-a, adus în fața judecătorilor. Au apărut rezultatele expertizei psihiatrice

-
//
12.06.2024

Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a Anei Maria, tânăra din Orhei, însărcinată în 6 luni, a fost adus în fața instanței. La ședința de astăzi, suspectului i-a fost înaintată învinuirea de viol și s-a anunțat că au apărut rezultatele expertizei psihiatrice, scrie TV8.md. 

mamaplus

Totuși, acestea nu au fost făcute publice, procurorii fiind în așteptarea altor 5 expertize.

De asemenea, procurorii au cerut prelungirea arestului cu 30 de zile, însă decizia va fi pronunțată pe 14 iunie, pentru că sediul Judecătoriei Orhei a rămas fără lumină, în urma furtunii.

Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. Faptele incriminate lui Gheorghe Cotorobai se pedepsesc cu închisoare de la 20 de ani până la detenție pe viață.

Amintim că în seara de 12 aprilie, tânăra de 19 ani, însărcinată în șase luni, a urcat de la o stație de așteptare a transportului public într-un automobil și a dispărut. Ulterior, oamenii legii au constatat că victima a fost răpită de un bărbat de 45 de ani, fost angajat al structurilor de forță, care a fost reținut la câteva zile după dispariția tinerei. 

Oamenii legii spun că au ridicat mai multe înregistrări video de pe traseul național, dar și de la casa suspectului, unde se vede clar că Ana-Maria a fost dusă la domiciliul suspectului, ținută cu forța timp de mai multe ore, după care a fost urcată în portbagajul mașinii și dusă într-o direcție necunoscută. 

Opt zile mai târziu, corpul neînsuflețit al tinerei însărcinate a fost descoperit la 21 de kilometri de casa suspectului. Oamenii legii au stabilit că tânăra avea urme de moarte violentă și tortută.