mamaplus

O stradă din Chișinău ar putea purta numele Spiridon Vangheli. O petiție, inițiată

-
//
25.06.2024

Organizația de Tineret PAS Youth informează că a lansat o petiție pentru redenumirea unei străzi din Chișinău în cinstea scriitorului Spiridon Vangheli.

mamaplus

Despre aceasta, fracțiunea, a anunțat într-un comunicat, în care specifică că analizează, inclusiv redenumirea unui scuar, parc sau a altui spațiu public.

De menționat că redenumirea străzilor poate fi făcută doar prin votarea unui proiect de decizie înaintat și votat în CMC din partea Primarului, direcțiilor sau a consilierilor municipali. 

„Procedura de redenumire a unei străzi presupune mai mulți pași. Primul pas este identificarea străzii și consultarea cetățenilor de pe strada selectată pentru a fi redenumită. Ulterior se înaintează spre examinare în cadrul primăriei Chișinău și se propune spre votare în CMC, după ce a trecut toate comisiile de specialitate”, scrie în comunicatul Organizației de Tineret PAS Youth.

Totodată, în comunicat este specificat că o dată cu redenumirea străzii, locatarii nu trebuie să-și schimbe actele.

„Unii se întreabă despre modificarea actelor și costuri. La nivel de scuar sau spațiu public, locatarii din zonă nu trebuie să-și schimbe actele, din acest motiv, fracțiunea PAS analizează prioritar această opțiune. Dar, dacă cetățenii vor decide că își doresc schimbarea denumirii unei străzii, atunci Consiliul Municipal Chișinău ar putea să prevadă asigurarea anumitor cheltuielilor neprevăzute pe locatarii din zona străzii. Totul depinde de voința politică și consensul tuturor fracțiunilor”, accentuează Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC.