mamaplus

O mamă este deranjată de regula impusă de școala fiicei sale: „O să mă coste o avere”. Femeia a răbufnit în mediul online

-
//
21.06.2024

O mamă a apelat la rețelele sociale pentru a-și împărtăși frustrarea față de o nouă regulă implementată de școala fiicei sale, pe care o consideră „prostească” și care, spune ea, ar putea ajunge să o coste o mică avere. Femeia a povestit cum totul a început atunci când fiica ei de 12 ani s-a întors acasă cu o sticlă de apă roz în loc de sticla obișnuită de apă.

mamaplus

După ce a discutat cu fiica ei, mama a aflat că școala încearcă să reducă deșeurile și încurajează copiii să refolosească noile sticle zilnic pentru cursuri. Deși mama susține această inițiativă ecologică, este îngrijorată că va trebui să plătească pentru multiple înlocuiri, deoarece fiica ei pierde adesea sticlele de apă.

„Fiica mea a adus ieri acasă o sticlă de apă roz. Am crezut că a adus-o pe a altcuiva, deoarece, de obicei, își pierde sticlele de apă pe care i le cumpăr. Apoi am aflat că este, de fapt, un echipament nou necesar, cu logo-ul școlii și numele ei. Sunt doar îngrijorată că o va pierde și va trebui să plătesc pentru a o înlocui”, a povestit femeia pe o rețea de socializare, potrivit publicației The Mirror.

Comentariile utilizatorilor au fost împărțite. Unii susțin ideea de a reduce deșeurile, dar se întreabă de ce sticla trebuie să aibă sigla școlii. Un utilizator a spus: 

„Școala fiicei mele a implementat o regulă similară pentru a reduce risipa, dar nu au numele pe sticlă. Astfel încât, dacă unul dintre copii pierde sticla, aceasta poate fi înlocuită foarte ușor”. 

Alt utilizator a adăugat:

 „Mult mai bine pentru mediu decât plasticul de unică folosință. Școala noastră prevede sticle de apă reutilizabile, dar pot fi oricare, nu neapărat cu sigla școlii.”

Chiar dacă mulți văd inițiativa ca pe o idee bună și prietenoasă cu mediul, mama este îngrijorată că implementarea regulii va aduce costuri suplimentare pentru ea:

 „Pare o idee bună, mult mai bună decât să ia sticle de la magazin în fiecare zi și apoi să le arunce la gunoi, dar cred că voi fi nevoită să cumpăr o sticlă reutilizabilă în fiecare zi în cazul fiicei mele.

sursa