Pandișpan pufos, varianta ideală pentru un tort delicios

Pandișpan pufos, varianta ideală pentru un tort delicios

-
//
17.09.2015

Odată ce veți învăța să preparați un pandișpan pufos și aromat, veți putea face o varietate de torturi delicioase, folosindu-l ca bază.

Adăugând diferite tipuri de creme, folosind diferite elemente de decor, veți putea găti întotdeauna torturi deosebite pentru aniversări, zile de naștere sau alte sărbători.

Pandișpan pufos, varianta ideală pentru un tort delicios

Mod de preparare:

1. Încălziți cuptorul la 170 de grade.

2. Ouăle din frigider (răcite), fără a separa albușul de gălbenuș, se pun în vasul mixerului, unde se mai adaugă zahărul și zahărul vanilat. Se băte la putere maximă timp de 5-10 minute (poate dura și mai mult, în funcție de puterea mixerului). Masa crește de câteva ori în volum, de aproximativ 3-4 ori, devine densă și albă.

3. Presărăm făina și amestecăm cu o lingură de sus în jos.

4. În forma de copt se așterne hârtie de copt (pe fund), se unge cu unt întreaga formă, inclusive hârtia de copt și se presară cu făină. Se toarnă aluatul în formă și se acoperă cu folie de aluminiu unsă pe interior cu unt.  Se pune în cuptorul preîncălzit.

5. Se coace la 170 de grade pentru 25-30 minute, apoi temperatura se reduce la 150 de grade pentru încă 25-30 minute. Adică se coace timp de 50-60 de minute, important să nu uitați de cuptor.

6. Înlăturați folia de aluminiu ușor. Pandișpanul pufos, delicious și neted, va avea o înălțime de aproximativ 5-6 cm.

Pandișpanul se lasă să se răcească peste noapte sau 6-8 ore și este gata pentru a se transforma într-un tort de mai mare frumusețea!

Pandișpan pufos, varianta ideală pentru un tort delicios

Sursa