mamaplus

Care este cel mai hrănitor aliment pentru micul dejun

-
//
02.10.2024

Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are un singur cuvânt, ovăz.

mamaplus

Beneficiile consumului unui mic dejun sănătos și echilibrat sunt nenumărate, nu se numește degeaba cea mai importantă masă a zilei. Oricât de dificil este programul tău zilnic, această primă masă a zilei nu ar trebui să fie omisă, transmite catine.ro.

Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor

Primul pas pentru a te bucura de beneficiile micului dejun este să găsești motivația pentru a planifica și a pregăti o masă care oferă o nutriție echilibrată.

Consumatorii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere fulgi de ovăz integrali, potrivit celor mai recente rapoarte. Numărul oamenilor care se apleacă asupra subiectului conștientizării sănătății este tot mai mare, așa că numărul întrebările despre un mic dejun sănătos au crescut și ele.

Iată ce vor experții în nutriție să știi despre adăugarea ovăzului în mesele principale ale zilei.

„Ovăzul este un aliment super dens în nutrienți care poate sprijini digestia, sănătatea inimii și chiar gestionarea greutății”, spune dieteticianul înregistrat Miranda Galati pentru USA TODAY. „Conține o fibră unică de beta-glucan, care este deosebit de puternică pentru scăderea colesterolului și îmbunătățirea zahărului din sânge.”

Dacă țina ta este să ai un control mai mare asupra glicemiei, ovăzul este răspunsul la întrebările tale. Poți opta pentru ovăz întreg din care au fost eliminate doar cojile necomestibile sau ovăz tăiat în bucăți mai mici. Ambele variante durează mai mult să se digere și, prin urmare, au un indice glicemic mai scăzut în comparație cu ovăzul instant, conform nutriționiștilor.

Făina de ovăz se încadrează în categoria cerealelor integrale, care în ansamblu conțin mai multe fibre, proteine și micronutrienți în comparație cu cerealele rafinate.

Care este cel mai sănătos mic dejun

Nutriționiștii atrag atenția faptului că termenul „cel mai sănătos” este subiectiv și poate varia în funcție de preferințele tale, de nevoile organismului tău și de obiectivele pe care le ai.

Pe de altă parte, ovăzul este „cu siguranță unul dintre cele mai hrănitoare alimente pentru micul dejun”, spune Galati. Ea recomandă ca acesta să fie asociat cu alte ingrediente nutritive. Ele pot crește nivelul de sațietate și pot diminua cantitatea de zahăr din sânge.

„Carbohidrații din ovăz se potrivesc cel mai bine cu o sursă de proteine, grăsimi și chiar unele fibre suplimentare. Doar așa poți primi un răspuns mai bun al zahărului din sânge”, spune ea. „Pregătește ovăzul în lapte bogat în proteine, cum ar fi laptele de origine animală sau soia. Servește-l cu fructe de pădure și adaugă o lingură de unt de nuci. Poți adăuga chiar și niște albușuri de ou sau pudră proteică pentru o opțiune mai bogată în proteine.”

Galati dorește să reamintească consumatorilor că nu există o abordare unică pentru a mânca sănătos.

„Cea mai sănătoasă mâncare din orice categorie va depinde de tine. De bugetul tău, de cultura ta, de obiectivele tale de sănătate și de multe altele”, a spus ea anterior pentru USA TODAY. „Este uimitor să faci alegeri mai bogate în nutrienți atunci când este posibil. Dar nici alegerea opțiunii mai procesate sau mai convenabile nu este întotdeauna un lucru rău.”