mamaplus

Moldovenii, mobilizați într-un timp-record pentru a salva o tânără mamă

-
//
01.10.2024

Samarin Ana în vârstă de 33 de ani, o tânără mamă a doi băieți, de 11 și 15 ani, a apelat la ajutorul oamenilor după ce a fost diagnosticată cu insuficiență hepatică. Aceasta are nevoie de un transplant de ficat. Așadar, în doar 48 de ore, moldovenii s-au mobilizat și au reușit să strângă toată suma necesară pentru operația Anei.

mamaplus

Ana povestește că totul a început acum șapte ani, când, în timpul serviciului, brusc a început să se simtă rău, să aibă amețeli, dureri și o stare generală de slăbiciune. După numeroase investigații, medicii au diagnosticat-o cu mielofibroză, transmite Știri.md. 

Timp de cinci ani, Ana a urmat tratamente multiple cu speranța că starea sa se va îmbunătăți. Însă, din păcate, rezultatele nu erau cele dorite, iar medicii din Republica Moldova au decis să-i schimbe tratamentul. 

„Am continuat timp de doi ani cu un nou regim terapeutic, însă, cu fiecare zi, simțeam că mă înrăutățesc”, mărturisește Ana Samarin. 

Fără a avea alte soluții, tânăra a luat decizia să plece în Turcia unde, la fel, a efectuat numeroase investigații. Acolo, ea a aflat un nou diagnostic - insuficiență hepatică.

„Singura mea șansă de supraviețuire este un transplant de ficat, dar costul acestei intervenții este mult peste posibilitățile noastre financiare. Am primit un deviz pentru transplantul de ficat, însă, din păcate, pentru noi este imposibil de acoperit. Eu nu pot munci din cauza stării mele de sănătate, iar soțul meu este nevoit să îmi fie alături în permanență pentru a mă îngriji, ceea ce îl împiedică și pe el să lucreze. Nu știm încotro să ne mai îndreptăm și ne simțim depășiți de situație. Timpul nu este de partea noastră - fiecare minut contează, iar fără acest transplant nu mai am multe șanse.

Din acest motiv, apelez la bunătatea și sprijinul dumneavoastră. Vă rog din suflet să ne ajutați să strângem suma necesară pentru această intervenție care îmi poate salva viața. Orice contribuție contează enorm pentru noi și ne-ar aduce mai aproape de speranța că voi putea fi din nou alături de copiii mei, să îi văd crescând și să mă bucur de momentele importante din viața lor.

Vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul oferit și pentru timpul acordat în a citi povestea mea. Orice gest de ajutor este o rază de speranță pentru familia noastră”, a scris Ana Samarin.

Suma necesară pentru a salva viața Anei a fost colectată în doar 48 de ore.

„Dragii noștri, spunem stop donației pentru tânăra mămică. Pentru operație am reușit să colectăm suma integrală. Mulțumim fiecăruia pentru toată susținerea, ajutorul și mobilizarea frumoasă, pentru că am făcut posibil ca în doar 48 de ore Ana să primească o nouă șansă la viață. Cu Doamne Ajută pentru tânăra mămică. Ne rugăm pentru ea, ca să vină acasă la copilași cât mai curând.

Mulțumim pentru minuni și stropul de speranță adus tinerei mămici”, a scris Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei Caritate.md.