mamaplus

O mămică din Capitală creează păpuși cochete pentru a-și salva fetița

-
//
06.04.2018

Puterile unei mame nu au limite! O demonstrează Axana Golub, care cu multă dibăcie și determinare a început să creeze păpuși pentru a-și salva fiica. Micuța Anca, încă de la naștere, duce o luptă grea cu o dizabilitate locomotorie. Fetița avea nevoie de 7000 € pentru a face investigații la o clinică din străinătate, iar păpușile speranței au salvat-o. Povestea lor a devenit cunoscută și mulți oameni cu inimă mare au donat bani pentru ca Anca să poată merge. Pasiunea Axanei nu s-a oprit. Tânăra mămică și acum continuă să coase păpuși, de care se bucură o mulțime de fetițe.

O mămică din Capitală creează păpuși cochete pentru a-și salva fetița

 Ce te-a determinat să creezi aceste păpuși superbe: pasiunea sau o necesitate cumplită?

Cred că am avut norocul de a îmbina puternica pasiune pentru frumos și, desigur că, am avut nevoie de foarte mulți bani ca să îmi tratez copilul.

 De cât timp ai această activitate și cum ți-a salvat fetița?

Păpușile le creez de 2 ani și jumătate. Prin intermediul acestor păpuși a aflat multă lume de cazul Ancăi și ne-au ajutat să colectăm banii necesari pentru operație.

O mămică din Capitală creează păpuși cochete pentru a-și salva fetița

 Micuța Anca e prima care se bucură de păpuși înainte de a ajunge la destinatare?

La început, se juca cu ele, vorbea cu ele, le dădea și nume. Însă, acum nu mai reușește. Primesc mai multe comenzi și ea nu reușește să le vadă chiar pe toate, mai ales că o bună parte a zilei o petrece la grădiniță.

 De unde vine inspirația pentru a confecționa păpușile speranței?

De când mă țin minte am fost legată de croitorie. Și când eram studentă, și după ce mi-am finisat studiile, făceam jucării moi așa cum îmi venea inspirația. Însă, îmi era frică și încep să confecționez păpuși, până când o prietenă m-a împins să fac și așa am început să creez păpușile speranței.

O mămică din Capitală creează păpuși cochete pentru a-și salva fetița

 Care-i prețul unei păpuși?

Înainte erau toate la un preț, dar acum mi-am dat seama ca nu e corect. Sunt modele la care muncesc mult mai mult, de aceea și prețul diferă.

 Cum reușești să te dedici familiei, necesităților copilului, dar și acestei activități?

Am o mare susținere din partea soțului. El mă ajută foarte mult, face toate drumurile unde Anca trebuie să ajungă, face cumpărăturile pentru familie. În ultima perioadă, chiar și după stofe se duce.

O mămică din Capitală creează păpuși cochete pentru a-și salva fetița

 Ce sfat le-ai da mămicilor care doresc să înceapă o activitate în perioada maternității?

Să uite de frică! La fel de important este să nu-și facă planuri prea mari, pentru ca să nu le doară suflețelul dacă nu va merge. Și încă ceva, dacă un plan nu merge, înseamnă că altul la sigur va aduce rezultate.

Aici puteți lua legătura cu Axana și intra în posesia unei păpuși create de ea.

Sursa: Mamaplus.MD