mamaplus

Svetlana Țehovici visează la o colecție de rochii tricotate. Admiră-i creațiile de până acum!

-
//
16.11.2021

Svetlana are mâini dibace și o imaginație extrem de bogată. Alftel, n-ar fi fost în stare să croșeteze atâtea lucrări minunate. Meșterița are în palmares tot felul de creații realizate manual, de la căciuli, fulare și mănuși pentru cei mici până la pături, fețe de masă, rochii și genți. Aceasta împletește de când se ține minte, iar acum cel mai mult visează la propria colecție de rochii.
 

mamaplus

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru croșetă?

Croșetez încă din copilărie. Bunica și mama sunt croitorese, așa că de la vârsta preșcolară am fost învățată să brodez și să cos. În copilărie, mama tricota pulovere pentru mine și sora mea. Chiar și atunci, mică fiind, mă interesa acest hobby.

Unde ai învățat această îndeletnicire?

În clasa întâi, mergeam la cursuri de tricotat. Apoi, am studiat de una singură după descrieri și diagrame. În toată viața mea conștientă am împletit. De obicei, cream produse pentru mine și pentru cei dragi. Îmi place mai mult să croșetez, dar de 2 ani am început și să tricotez.

De unde te inspiri?

Mă inspir de pe Instagram și Pinterest.

Ce piese croșetate putem găsi în atelierul tău?

Tricotez cam tot ce-și dorește clientul. Jucării, pături, genți, rochii, veste, căciuli, fulare, mănuși, haine pentru bebeluși, costume de baie, topuri, fețe de masă.

mamaplus

Care sunt lucrările de care ești cea mai mândră?

Cea mai mândră sunt de produsele create pentru copii. Iubesc foarte mult copiii. Și tricotez cu tot dragul pentru ei. Îmi este foarte plăcut când văd bebeluși în haine tricotate. Și cât de mult se bucură aceștia de jucăriile împletite.

Care a fost cea mai complicată lucrare pe care ai creat-o până acum?

Cea mai complicată lucrare este o rochie la comandă. După cum spune mama, este mai ușor să tai și să coși decât să despletești întreaga lucrare și să o iei de la capăt. Dar nu renunț, dacă nu-mi iese, o iau de la capăt.

Ai comenzi doar din țară sau livrezi și peste hotare?

Practic toate comenzile mele sunt în Moldova. Dar câteva lucrări au ajuns în Cehia, Portugalia, Rusia. Costumele de baie croșetate au fost în Grecia, Turcia, Muntenegru și Republica Cehă.

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Puteți plasa o comandă pe Instagram @all.in.openwork, pe pagina de Facebook sau pe WhatsApp, Telegram și Viber la numărul de telefon: 069288609.

Cu ce lucrări planifici să-ți mai surprinzi clienții?

Sunt pentru orice idei și sugestii ale clienților mei, încerc să transform orice dorință în realitate. Dar am și un vis: să-mi creez propria colecție de rochii tricotate.

mamaplus