mamaplus

Studiile superioare se scumpesc: Facultățile unde taxele au explodat

-
//
25.07.2024

Practic toate instituțiile de stat de învățământ superior din țară scumpesc studiile de la 1 septembrie. Taxele, însă, au explodat în cazul unor facultăți de la Universitatea de Medicină și Academia de Arte. Și pentru că suntem în perioada de înscriere la facultăți, jurnalista Liubov Plămădeală a studiat ofertele și vine să ne prezinte cifrele din contractele viitorului an de studii.

mamaplus

Cele 12 instituții publice de învățământ superior sunt în plin proces de înscriere a viitorilor studenți, așa că despre taxe se discută mai mult ca niciodată. Curios este faptul că în acest an cel mai mult a crescut costul studiilor la cele mai scumpe facultăți, transmite tv8.md.

Universitatea de Medicină a mărit taxa pentru Facultatea Stomatologie cu aproape 13 mii de lei, până la 55 de mii de lei. Și asta în condițiile în care taxele la facultățile de sănătate publică și medicină generală prețurile au crescut simbolic. 

Pe locul doi în topul taxelor de studii este Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. La specialitatea Canto academic contractul a crescut în preț cu tocmai 25 la sută, până la aproape 52 de mii de lei. La arte, cea mai accesibilă specialitate este teatrologia. 

Citește mai departe pe tv8.md.