Olga Uzun este o tânără care, pe lângă studii, are și un hobby deosebit. Aceasta tricotează genți și coșuri de diferite dimensiuni, forme și culori. Pe lângă faptul că sunt bune organizatoare, coșurile împletite sunt folosite și pe post de ghivece decorative. Acestea arată bine și pot fi integrate cu succes în orice colț al casei.
 

mamaplus

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru croșetă?

Încă din copilărie, străbunica m-a învățat să tricotez și de atunci îmi plăcea foarte mult această ocupație. În momentele când nu puteam tricota ceva, nu mă supăram, ci dimpotrivă, exersam și mai mult pentru a învăța să o fac mai bine.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Activitatea mea principală în acest moment sunt studiile la colegiul de pedagogie, la specialitatea de muzică. Am absolvit școala de muzică, cânt la vioară. Nu am experiență în croitorie și design, dar planific să învăț a coase haine, pentru că acest domeniu de activitate este foarte interesant pentru mine.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Am învățat să tricotez coșuri și genți, urmărind cursurile meșterițelor cu experiență în acest domeniu. Sigur, am căutat ajutor și pe internet, dar nu a fost întotdeauna posibil să găsesc exact ceea de ce aveam nevoie. Nu pot să nu menționez faptul că trebuie să-ți exersezi mult abilitățile, pentru ca produsele să arate perfect.

Care este sursa ta de inspirație?

Sursele de inspirație sunt lucrările mele. Este foarte motivant faptul că oamenilor le place ceea ce creez. Gândul că pot face ceva frumos cu propriile mâini, mă umpe de forță și entuziasm. Pot spune chiar că sunt propria mea sursă de inspirație.

mamaplus

Ce produse croșetate putem găsi în atelierul tău?

La moment, nu am o varietate foarte mare de produse în sortiment. Până acum, am tricotat coșuri de diferite dimensiuni și forme. De asemenea,  diferite modele de genți.

În planurile mele sunt multe idei pentru extinderea gamei de lucrări și voi încerca să le implementez în curând. Ideea principală este tricotarea puloverelor. E o plăcere să porți iarna pulovere calde și confortabile. Mai ales când acestea sunt lucrate manual și este investită multă dragoste în fiecare fir.

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă?

Procesul de împletire este foarte minuțios, mai ales atunci când vrei să-ți faci treaba perfect. Prin urmare, timpul de realizare a unei genți poate fi o oră, două sau mai mult. Totul depinde de modelul pe care îl tricotez, precum și de dimensiunea genții.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Încă de la început, m-au sprijinit cei dragi. Susținerea lor a fost foarte importantă pentru mine. Mi-a fost greu să-mi public lucrările pe internet. Mi se părea că oamenilor nu le-ar plăcea ceea ce creez, dar credința celor dragi m-a ajutat să depășesc această frică. Și acum sunt fericită să administrez o pagină de Instagram cu propriile creații. Cu siguranță, le sunt recunoscătoare pentru tot ajutorul și sprijinul acordat.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Orice doritor îmi poate scrie pe pagina de Instagram: @yarnbags.shop, acolo unde public lucrările mele.

mamaplus