mamaplus.md

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

-
//
13.04.2018

Mamele pot doborâ și munții pentru copiii lor! Un adevărat exemplu de curaj și putere este Valentina Matcovschi. Băiatul ei suferă de Paralizie Cerebrală Infantilă, retard psihomotor și verbal sever, epilepsie și alte afecțiuni grave. Ionuț, la ai săi 6 anișori, nu merge, nu vorbește, nu duce nimic la guriță, nu mestecă, nu se joacă cu mașinuțele și nici măcar nu se uită în direcția dorită... Copilul are nevoie de sute de lecții de recuperare, pentru care, mama, pur și simplu, nu are bani. Femeia îndurerată a ajuns să confecționeze brățări talisman, pe care le vinde prin intermediul reţelelor de socializare şi la poarta Pieței Centrale din Capitală. Creațiile sale sunt menite să protejeze şi să aducă noroc altor suflete. Haideți să-i aflăm povestea și împreună să o ajutăm să-şi vadă băiatul sănătos.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav Ce probleme de sănătate are Ionuț?

Diagnoza scrisă în certificat este Paralizie Cerebrală Infantilă, formă atonică-astatică, retard psiho motor și verbal sever, epilepsie simptomatică cu crize generalizate, atrofie parțială a nervilor optici și auditivi.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav De câți bani aveți nevoie pentru reabilitarea fiului?

Nu există un răspuns concret, având în vedere că nici diagnoza nu este clară (se presupune că este ceva metabolic, din spectrul bolilor genetice rare, însă screening-urile din Ungaria, Marea Britanie, România și Ucraina doar au exclus 640 de boli genetice cel mai frecvent întâlnite și netratabile (în total sunt peste 8000). Astfel, Paralizia Cerebrală cuprinde toate bolile creierului, care la fel sunt netratabile.

Iar medicii din Germania au spus că în asemenea cazuri se lucrează simptomatic. Adică, dacă copilul nu ține capul, noi îl învățăm să îl țină. Dacă nu sta pe fundișor, îl învățăm să stea. Dacă nu fixează privirea, îl învățăm să urmărească....

Deci, dacă la 6 anișori, Ionuț nu merge, nu vorbește, nu prea arată că ar avea semne de gândire logică, nu mestecă mâncarea, nu se joacă cu mașinuțe, nu duce nimic la guriță și nici măcar nu se uită în direcția spre ceea ce vrea... vă dați seama ce proces greu și îndelungat este reabilitarea. Avem foarte mult de lucru, zilnic și fără întreruperi...

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

Statul oferă 10-15 zile de reabilitare gratuite la fiecare 3-4 luni, însă foarte mulți copii bolnavi au nevoie de aceste ore, așa că uneori așteptăm și câte 6 luni aceste proceduri gratuite. În restul timpului, facem reabilitare pe banii proprii. Cu întreruperi și alternându-le între ele. Ionuț face kinetoterapie, masaj, hidroterapie (bazin), hipoterapie (terapie cu ajutorul calului), psihoterapie, logoped, terapie ocupațională, terapie senzorială, ionoterapie, muzicoterapie , terapie senzorială, magnitoterapie, mecanică… Pentru orientare: o procedură la cai este 200 de lei - 30 min, bazin 135 de lei – 45 min, kinetoterapie, masaj 180 de lei – 60 min. Nimeni nu promite că vor fi rezultate sau schimbări majore.... Însă, cu ajutorul Domnului, încet vedem unele rezultate.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav Cum va venit ideea de a crea brățări personalizate?

Inițial am cumpărat pentru copii mei doua brățări cu numele lor. Apoi mi-a arătat cineva cum se împletesc și mi-a recomandat și un tutorial pe YouTube - brățări Șambala. Astfel, atunci când una dintre brățări a început să se desfacă, am fost nevoită să o repar. Apoi o cumătră a dorit una pentru fetița ei, am împletit una, apoi încă una... și așa am început să fac pentru toți doritorii contra cost.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav Ce simbolizează brățările pe care le confecționaţi?

Poporul nostru este foarte superstițios. De îndată ce se naște copilul, bunica îi leagă la mână stânga o ață roșie - să nu se deoache. Se consideră că roșu purtat la mână aduce noroc și protejează împotriva deochiului.

Restul simbolurilor le-am învățat de la oameni pe parcursul vânzărilor. Semnul infinit simbolizează totul la nesfârșit (fericire, succes), inimioara reprezintă dragostea, elefantul se zice ca aduce bani, broscuță țestoasă este pentru noroc, tot pentru noroc este și trifoiul cu patru foi, steluța reprezintă împlinirea unei dorințe. Numele cel mai mult le poarta copii, dar și mamele poarta la mână numele copilului, uneori două sau trei odată, în dependență de câți copii are. Cuplurile de îndrăgostiți poartă numele iubitului/iubitei.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav De unde vine inspirația?

Confecționez la cerința clienților, dar și după gustul propriu. Caut brățări frumoase care pot fi desfăcute și fiecare element să fie folosit aparte. Confecționez și brățări mai scumpe, din metal rezistent la apă, care nu se înnegresc și sunt decorate cu pietre de zirconiu. Desfac multe coliere și brățări pentru ocazii unice (mirese, prințese) care nu sunt potrivite pentru fiecare zi căci sunt prea pompoase. Mai avem și modele cu cate un element împletit sau într-o simplă ață, este foarte drăguț și finuț. Desigur, confecționez mai multe feluri de cruciulițe și iconițe considerate apărătoare și protectoare de rău.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav Cum vă pot ajuta oamenii cu suflet mare?

Oamenii cu suflet mare mă pot contacta pentru comenzi la telefonul: 079530576.

Dacă nu suntem la reabilitare cu Ionuț și dacă nu mă alungă poliția, atunci mă găsiți la tejgheaua cu brățări de la poarta Pieței Centrale, intrare de pe str. Tighina.

Desigur, pentru noi ar fi un suport foarte mare și v-am fi recunoscători dacă ați face un transfer pe contul de card, pentru a achita anumite proceduri de reabilitare pentru Ionuț.

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

O mamă confecționează brățări talisman pentru a-și salva copilul grav bolnav

Sursa: Mamaplus.MD