Salata de post cu farfalle și legume este o rețetă cât se poate de simplu de preparat, gata în 10 minute. Este colorată, sănătoasă și hrănitoare, perfectă atât pentru perioadele de post, cât și pentru alte ocazii.
Ingrediente:
- 300 g farfalle (la alegere);
- 140 g porumb dulce;
- 150 g mix roșii cherry;
- 150 g broccoli;
- 1 morcov mic dat pe răzătoare;
- 150 g măsline fără sâmburi;
- 150 g castravete proaspăt;
- Sare și piper;
- 3 linguri ulei de măsline;
-
3 linguri zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
- Punem pe foc o oală mărișoară cu apă și puțină sare. Când începe să fiarbă, adăugam pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Cât pastele fierb putem pregăti celelalte ingrediente. Castravetele îl tăiem cuburi, roșiile le tăiem în două, iar broccoli îl fierbem 3-4 minute în apă cu puțină sare. Odată fiert, îl scoatem și îl transferăm într-un bol cu apă foarte rece sau apă cu gheață. Scurgem broccoli de apă și îi desfacem buchetele.
- Pastele fierte le scurgem de apă și le trecem printr-un jet de apă rece. Le scurgem din nou și le punem într-un bol încăpător.
- Peste paste adăugăm măslinele și toate legumele pregătite mai sus.
- Într-un pahar amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sare și piper. Turnăm amestecul peste paste și legume și amestecăm salata încet.
- Gustăm și adăugăm sare sau piper dacă mai este nevoie.