mamaplus

Dreptate pentru Ana-Maria Guja: Zeci de oameni s-au adunat în PMAN

-
//
23.04.2024

Zeci de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria, tânăra de 19 ani, găsită moartă într-o fâșie forestieră la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Manifestația a fost organizată de mai multe organizații non-guvernamentale din Moldova, între care Coaliția Națională „Viața fără Violență” și Platforma pentru Egalitate de Gen.

mamaplus

Participanții la manifestație au venit cu pancarte cu mesaje de condamnare a violenței împotriva femeilor, transmite tv8.md.

„În tăcerea voastră, ei ne ucid pe noi”, „Bărbații de calitate nu se tem de egalitate”, sunt o parte dintre mesajele transmise. 

Manifestanții vor ca în cazul Anei-Maria să fie asigurat un proces transparent, statul să implementeze măsuri prin care astfel de cazuri de violență să fie evitate, iar inculpaților să le fie aplicate pedepse aspre.

„Cu inima grea și vocea strânsă, am strigat în tǎcere pentru justiție și egalitate în Piața Marii Adunări Naționale, în fața Guvernului.

Am fost acolo pentru Ana-Maria și pentru toate femeile care au fost luate de lângă noi prea devreme, prea brutal, prea nedrept. Am fost acolo pentru a cere justiție, pentru a cere schimbare, pentru a cere un viitor în care femeile să nu mai fie victime ale violenței și discriminării”, susțin reprezentanții Platformei pentru pentru Egalitate de Gen.