mamaplus

Anna Smolnițchi te invită la “Marșul Nașterii”. Vor fi seminare gratuite pentru mămici și distracții pentru copii

-
//
23.04.2024

Pe 28 aprilie, începând cu ora 11:30, Anna Smolnițchi te așteaptă în Poiana Arțarilor de la Grădina Botanică, la Marșul Nașterii, pentru al doilea an consecutiv. La eveniment, te vei informa de la cei mai buni specialiști despre sarcină, naștere, alăptare, în timp ce copiii vor avea parte de activități interesante, utile și distractive.

mamaplus

“Marșul Nașterii este un eveniment colorat și cald, la care sunt invitate familiile, dar și oamenii care susțin nașterea blândă. În Poiana Arțarilor din Grădina Botanică a orașului Chișinău vom avea amenajate spații de joacă pentru copii, un atelier de gătit clătite și o zonă pentru seminare. Seminarele pentru viitorii părinți răspund la cele mai importante întrebări legate de sarcină, naștere și îngrijirea nou-născutului. 

Agenda evenimentului din acest an: 

11.00 Pornim de la Porțile Grădinii Botanice, în marș, cu un trandafir roz în mână, spre Poiana Arțarilor

11.30 Master class "Dancing for birth" cu educatorul prenatal și doula Ecaterina Michitenco. În ce mod dansul îi ajută pe mamă și pe bebeluș, în timpul sarcinii și în travaliu? De ce dansul ajută la ușurarea durerii și la progresarea nașterii? Sugestii despre cum putem ajuta copilașul să se poziționeze în mod favorabil, pentru o naștere ușoară și rapidă. 

12.15 Primele minute din viața nou-născutului. Nevoile mamei și ale bebelușului. Prima alăptare la sân. Speaker: Olga Gutium - consultantă în alăptare, psiholog perinatal 

12.45 Violență obstetrică. Ce înțelegem prin violență obstetrică la naștere? Care sunt acțiunile lucrătorilor medicali, ce pot fi calificate ca violență? Care sunt drepturile femeii ce naște? Cum poate parturienta să se protejeze de acțiunile care îi lezează drepturile sau demnitatea? Speaker: Anastasia Petermann- activista civică și creatoarea platformei "Stop VOG" 

13.15 Avantajele sistemelor ergonomice de purtare a copiilor față de cărucioare. De ce bebelușii au nevoie sa fie purtați cât mai mult în brațe, mai ales în primele trei luni de viață? Cum alegem sistemele de purtare și cum îi purtăm pe copii, astfel încât să nu le facem rău? Speaker: Cristina Vorobiov - consultantă în sisteme ERGONOMICE de purtare a bebelușilor 

13.50  Dansul părinților cu bebelușii în sisteme de purtare. Învățăm de la studioul Babydance Moldova să petrecem timpul util, în mod sănătos și distractiv, alături de copilașii noștri. 

Dress code: toate nuanțele rozului 

Sugestii: luați cu voi o păturică și buna dispoziție”, ne anunță organizatoarea evenimentului.

Pentru mai multe detalii, accesează pagina Marșul Nașterii! 

mamaplus