Cum trebuie pregătită o marinadă perfectă pentru puiul la cuptor? Ce ingrediente trebuie combinate? Ce ingredient nu au ce căuta în marinade? Cum se marineză corect un pui? Despre toate acestea va povestim mai jos.
Câteva secrete
Există câteva reguli pe care trebuie să le urmați atunci când vreți să obțineți un pui la cuptor delicios.
✔ Durata procesului de marinare depinde de greutatea puiului. Dacă aveți de gând să coace puiul întreg, atunci nu vă leneviți și puneți-l la marinat de cu seară. Dacă vreți să coaceți doar aripioarele sau pieptul atunci ele pot fi lăsate în sos timp de o oră. Gambele și șoldurile necesită mai mult timp de marinare, cam de la 2 până la 4 ore.
✔ Nu mai marinați carnea de pui cu maioneză! Acest mod simplu și atât de ușor la prima vedere, „distruge” gustul cărnii, care, într-un final, iese același de fiecare dată. Mai mult decât atât, maioneza conține acid acetic care, la coaere conferă cărnii rigiditate și un gust amărui.
✔ Păstrați carnea în frigider dacă timpul de marinarea este mai mare de 2 ore. La temperatura camerei, carnea se marinează mai repede, dar această regulă este valabilă numai pentru piept sau aripi.
✔ Cea mai simplă rețetă de marinadă pentru pui la cuptor constă în amestecul a 1 sau mai multe tipuri de condimente cu ulei, prin care mai apoi se trece puiul și se lasă pentru câteva ore. În funcție de condimentele folosite se alege uleiul. De exemplu, uleiul de măsline se combină ideal cu busuiocul și boia, uleiul de floarea-soarelui se combină cu condimente iuți, iar cel de porumb este potrivit pentru toate tipurile de marinade.
✔ Renunțați la sare! Fiecare rețetă de marinadă pentru pui la cuptor necesită sare. Asta este desigur necesară doar dacă să adaugă corect. Nu sărați carnea înainte de marinare, cel mai bine este ca sarea să se adauge cu 10 minute înainte de a fi trimisă la cuptor. În caz contrar, puiul va ieși tare și uscat.
Selectați corect condimentele
Ce condimente pot fi utilizate pentru carnea de pui la cuptor? Notați-vă!
Piperul negru și chili. Primul tip este universal, el poate fi adăugat în fiecare fel de mâncare, cât privește ardeiul iute sau chili, el trebuie utilizat cu "măsură" și se adaugă în felurile de mâncare, cu accent mexican.
Ierburi. Sosul pentru puiul la cuptor poate conține maghiran, busuioc, mentă, cimbru, rozmarin, salvie. Puteți folosi doar un singur tip sau folosiți un mix original de plante. Apropo, toate aceste plante pot fi combinate cu ghimbir și coriandru, care vor da rețetei un gust original și plăcut.
Curry este ideal pentru marinada pentru puiul la cuptor, mai ales dacă aveți de gând să coaceți puiul la gratar. Curry nu este doar un amestec de ierburi ci este bogat în condiment cum ar fi: chimen, nucșoară, muștar, ardei iute, coriandru.
Nucșoara este alegerea perfectă dacă aveți de gând să gătiți pui cu cașcaval și ciuperci. Acest condiment va oferi un gust specific felurilor de mâncare cu ingrediente lactate, fără nucșoară nu este preparat nicio rețetă care conține frișcă și cartofi.
Turmeric (Curcuma longa), acest condiment are un gust aparte, care este foarte apreciat în India. Pentru noi, acesta este mai mult decât neobișnuit, de aceea folosiți în sos o cantitate mică. Pentru carnea de pui la cuptor, acesta este soluția ideală, deoarece îi va conferi un gust delicios.
5 rețete de marinade
Iar acum vă oferim mai multe rețete de marinade pentru puiul la cuptor.
Marinadă din sos de soia și miere. Se amestecă o lingură de sos de soia, cu două linguri de miere topită și trei linguri de ulei vegetal. Se adaugă jumătate de linguriță de coriandru și busuioc, un pic de piper negru și se amestecă. În cazul în care puiul se coace în forma și cu cartofi, turnați sosul deasupra înainte de a trimite puiul la cuptor. Miere va conferi o culoare aurie și un gust dulce.
Marinadă picantă din Asia. Se amestecă o lingură de ulei de măsline cu sare, se adauga 2 linguri de zahăr și sucul de la o jumătate de lămâie. Se adaugă 5 căței pisați de usturoi. Se curăță o rădăcina de ghimbir de 4 cm lungime, se taie și se adaugă la sos. Se toarnă 2 linguri de sos de soia și suc de lămâie, se adaugă o jumătate de linguriță de piper negru. Puiul va ieși destul de picant!
Marinadă din vin și muștar. Se amestecă o lingură de oțet de mere și muștar, se diluează cu un pahar de vin alb sec. Se adaugă o lingură de sare, o lingură de ulei de măsline, o jumătate de lingură de piper negru. Vinul și oțetul vor face carnea incredibil de moale, iar muștar va da un gust original.
Marinadă cu lămâie. Pentru acest sosul simplu, se folosește sucul de la o lămâie și o lingură de ulei de măsline. Apoi se adaugă o jumătate de linguriță de piper și rozmarin uscat, un pic de sare. Lămâia și rozmarinul vor crea o aromă uimitoare.
Marinadă cu chefir. Folosiți 2 căni de chefir cu minim de grăsime, 4 căței de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie. Se adaugă o lingură de sos Tabasco fierbinte, o jumătate de lingură de cimbru și piper negru, se taie o jumătate de ceapă. La final se adaugă 2 linguri de sare.