mamaplus

Roşii cu brânză - cea mai periculoasă combinație pentru siluetă

-
//
17.06.2021

Roșiile sunt extraordinare într-o cură de slăbire, scad pofta de mâncare, diminuând nivelul de grelină, au un conținut mare de apă și fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o roșie medie are în jur de 20 calorii. Dar, în combinație cu brânza ar putea aduce câteva kilograme în plus. Nutriționiștii sunt sceptici în privința acestei combinații, ba ma mult, o văd extrem de periculoasă pentru întregul organism.

”Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză… Fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată. Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânză de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.

Apropo de gramaj, porția corectă de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamnă porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras în vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteți mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile să ocupe 80% din farfuria voastră.

Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, susține nutriționista Mihaela Bilic.