mamaplus

Alimente pe care nu ar trebui să le încălziți în cuptorul cu microunde

-
//
31.10.2022

Încălzirea anumitor alimente în cuptorul cu microunde este pâinea noastră zilnică. Pentru că aparatul în cauză înseamnă că în câteva secunde ne putem bucura de o masă la punctul ei. Dar știați că există o serie de alimente pe care nu ar trebui să le încălziți în cuptorul cu microunde? Deși cu siguranță mulți sau mulți dintre noi am făcut-o ocazional.

Uneori este pentru că își pierd proprietățile nutritive si altele, ca este supraincalzire si pot exploda. În timp ce cu alte ocazii încercăm să reîncălzim mâncarea, dar este și mai rău. Așadar, să vedem care sunt acele alimente care nu sunt atât de potrivite pentru a le pune la cuptorul cu microunde.

Ouăle

Ei bine, trebuie să precizăm puțin înainte de a ne arunca mâinile în cap. Un ou cu coaja nu ar trebui să intre niciodată în cuptorul cu microunde.. Mai mult decât orice pentru că va crea un strat de abur și îl poate face să explodeze complet. Ceva care, pe lângă faptul că ne dă o sperietură bună, va provoca și pierderea aparatului și în acest fel nu vom mai economisi atât de mult timp. Dar, pe de altă parte, nu este recomandat să puneți un ou fiert întreg. Cel mai indicat este să o tăiați în bucăți, evitând astfel orice tip de explozie care ar putea fi generată.

Orezul

Când avem deja orezul gata și a mai ramas pentru a doua zi, cel mai bine este să nu-l bagăm în cuptorul cu microunde pentru a-l reîncalzi. pentru că se pare că poate conține o bacterie care rezistă la temperaturi ridicate, deci acest lucru nu este cel mai de încredere pentru a preveni această bacterie să ne provoace otrăvire. Îl poti pune intr-o oala cu foarte puțina apă sau bulion și aștepți să se evapore. 

Broccoli sau sparanghel

Am dat exemplu atât de broccoli, cât și de sparanghel, dar de obicei se întâmplă cu majoritatea legumelor. Sunt un alt dintre alimentele pe care nu ar trebui să le încălziți la cuptorul cu microunde. Care este motivul? Ei bine, mai mult decât orice, pierderea nutrienților săi. Se spune că în cazul broccoli mai mult de 90% din proprietățile acestuia pot dispărea și nu este ceva care ne compensează. În timp ce sparanghelul își pierde proteinele atunci când este adus la acest aparat. Gătitul cu abur este încă cel mai important în aceste cazuri, deoarece chiar dacă își pierd puțin din proprietăți, vor fi minime. Deci, este ceva care ni se potrivește mult mai mult.

Lapte matern

Este adevărat că pentru a ne economisi un pic de muncă, ceea ce este întotdeauna bine, încălzirea laptelui în cuptorul cu microunde este ceva ce facem de obicei de mai multe ori. Dar nu este nici cel mai recomandat. Pentru că știm deja că atunci când îl încălzim așa, nu se încălzește în mod obișnuit. Ceea ce înseamnă că există unele părți din el care vor fi fierbinți, altele calde și poate că unele dintre ele îl pot arde pe cel mic.. La fel cum am menționat anterior, se pare că se pierd și unii nutrienți. Cel mai bun mod este încă să-l încălzești într-o oală cu apă sau, bineînțeles, într-un încălzitor de sticle.

Sos de roșii

Cu siguranță ai încălzit mai mult de o farfurie cu mancare cu sos de roșii. Ei bine, nu trebuie să vă faceți griji pentru că în acest caz ceea ce vrem să menționăm este că din nou trebuie să țineți cont de micile explozii care se generează uneori din cauza acestui aliment. Nu numai din cauza sperieturii, ci și pentru că te poate face să fii nevoit să cureți mult mai târziu. Aveți la îndemână un capac special pentru a-l duce la cuptorul cu microunde!