mamaplus

Dan Perciun spune de când telefoanele mobile ar putea fi interzise în școli

-
//
26.04.2024

Subiectul privind interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școlile din țară este examinat de Ministerul Educației și Cercetării. În prezent este analizată practica internațională, iar cu reglementări se va veni din luna septembrie, a declarat ministrul de resort, Dan Perciun, în cadrul emisiunii „Rezoomat”.

mamaplus

Dan Perciun a precizat că viziunea instituției pe care o conduce este de a analiza mai întâi acest subiect și ulterior să-l reglementeze, transmite Știri.md.

„Noi vrem să ne rezervăm un pic de timp până în luna septembrie, ca să mai vedem o dată practica internațională. Noi avem deja instituții de învățământ din Republica Moldova care reglementează, să avem timp să discutăm cu acei directori, să vedem cum funcționează în practică prevederile introduse de ei și să mergem deodată nu doar cu modificarea legii, dar și aspecte practice. Unde se păstrează telefoanele? Cine este responsabil? Ce se întâmplă când un telefon dispare? Preferăm să găsim răspunsuri la toate întrebările, să ne lămurim și din septembrie să putem să oferim o opțiune de reglementare pe care să o agreăm cu toată lumea”, a menționat Perciun.

De menționat că subiectul interzicerii telefoanelor în școli este unul discutat, de mai mult timp, la nivel european. În urma mai multor solicitări, Ministerul Educației și Cercetării a decis să pună în discuție o astfel de reglementare și în țara noastră. 

Recent, Dan Perciun declarase că această problemă va fi discutată „inclusiv din perspectiva analizei Codurilor educației ale mai multor țări”, cum ar fi Suedia, Franța, România, drept state în care s-a introdus o astfel de reglementare.