mamaplus

Cum poți verifica dacă mierea este naturală

-
//
30.11.2022

Întrucât mierea este un aliment cu adevărat valoros dacă este naturală, trebuie să știi să o deosebești de cea contrafăcută. În acest sens, urmărește ca pe recipientul în care se află să existe o etichetă cu informații care țin, de exemplu, de producător, de valabilitate, de cantitate, de condițiile de păstrare și de compoziție. Ocolește neapărat mierea care conține arome adăugate și diverși aditivi. 

În același timp, nu este dificil să supui mierea unor teste acasă. Iată ce poți face:

Testul vâscozității

Mierea naturală, pură este foarte densă. Apelând la o linguriță specială pentru miere, din lemn, vezi cum se comportă când este lăsată să curgă pe o suprafață înclinată. Dacă nu curge deloc, înseamnă că este de calitate. În schimb, dacă începe să curgă de îndată ce înclini lingurița, poate conține apă, sirop de porumb sau melasă. 

Testul focului

Pentru a-l efectua, nu ai nevoie decât de un șervețel/o bucată de hârtie și de chibrituri, de o brichetă sau de o lumânare. În funcție de preferințe, poți să confecționezi din hârtie/din șervețel un con sau poți să le lași așa cum sunt. Pe hârtie/pe șervețel pui puțină miere. Urmează să dai foc porțiunii de la colțul bucății de hârtie sau șervețelului. În cazul în care suprafața cu miere arde ușor, te bucuri de o miere naturală. În schimb, dacă suprafața nu arde, ai de-a face cu miere contrafăcută.

Testul paharului cu apă

Ca să-l poți face, procedează așa:

  • Umple un pahar cu apă;
  • Pune în pahar o linguriță cu miere;
  • Mierea artificială, contrafăcută se dizolvă în apă și o vei vedea pe marginile paharului;
  • Mierea pură se fixează de fundul paharului.

Testul hârtiei/șervețelului

Tot ce ai de făcut este să picuri puțină miere pe o bucată de prosop din hârtie sau pe o bucată de hârtie sugativă. Dacă mierea ta este contrafăcută, diluată cu apă, atunci o să se absoarbă în șervețel. Dacă vine în contact cu hârtia sugativă, o să lase o urmă umedă pe suprafața acesteia.