mamaplus

Micul dejun îmbunătățește performanțele şcolare ale copiilor

0
//
07.10.2021

Dacă îți dorești ca micuțul tău să se bucure de rezultate bune la şcoală, nu ar trebui să renunțați la prima masă a zilei. O echipă formată din oameni de știință și nutriționiști a demonstrat în repetate rânduri că micul dejun ajută la creşterea performanțelor şcolare. În urma unui studiu realizat pe o perioadă de doi ani, în care au fost implicați 6.000 de copii, s-a constatat că elevii care aveau o dietă echilibrată au obținut rezultate mai bune la şcoală şi erau mai sociabili decât cei care nu mâncau de dimineață, scrie Live Science.

Pe parcursul cercetării, specialiştii au observat îmbunătățiri semnificative atât în rezultatele obținute la gramatică, cât şi la matematică. Elevii care luau micul dejun au avut rezultate cu 10% mai bune la aceste materii față de cei care nu mâncau de dimineață.

Experții sunt de părere că după perioada nopții în care nivelul de energie scade, micul dejun îi ajută pe copii să se concentreze mai bine la activitățile şcolare.

Un sumar al altor 47 de studii care au analizat relația dintre micul dejun, greutatea corporală şi performanța şcolară, au demonstrat că în cazul copiilor care luau micul dejun în mod regulat s-a observat o stare de bine generală şi, de asemenea, un echilibru nutrițional la nivelul organismului.

Experții spun că este recomandat ca părinții să le ofere zilnic celor mici un mic dejun echilibrat ce conține alimente diversificate precum fructe, legume, cereale, ouă sau lactate care sunt în special bogate în fibre, proteine, vitamine şi minerale.