mamaplus

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu peste cartofi înainte de a-i băga la cuptor

-
//
08.09.2022

Cartoful este una dintre cele mai folosite legume, mai ales în momentele în care ești pe grabă sau pur și simplu nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie. Ei pot fi preparați în diferite feluri, fie că vorbim despre cartofi prăjiți, la cuptor sau puși în diverse mâncăruri. De data aceasta ne legăm strict de cartofii făcuți la cuptor. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste ei înainte de a-i introduce la gătit. Vei folosi mereu acest truc genial.

Nu întotdeauna reușim să facem cartofii cu o crustă crocantă. De cele mai multe ori aceștia se înmoaie foarte tare, iar crusta lipsește cu desăvârșire. Dacă vrei să mănânci cartofi la cuptor, dar să aibă și o crustă crocantă deasupra exact ca al restaurant, este bine să folosești bicarbonatul de sodiu. Cum faci acest lucru?

Ei bine, nu este nimic complicat. Îți condimentezi cartofi după gust, îi prepari exact așa cum îți place ție, iar la final trebuie doar să presar puțin bicarbonat de sodiu pe deasupra cartofilor. Acest lucru va ajuta la formarea unei cruste crocante la exterior, iar la interior cartofii vor fi moi.