mamaplus

Ce să mănânci înainte de culcare. Gustări care nu balonează și au efect de somnifer natural

-
//
04.08.2020

Când vine vorba de gustări cu o oră sau două înainte de culcare, există câteva lucruri demne de luat în considerare: În primul rând, cercetările au asociat  mâncatul noaptea târziu cu potențialul de creștere în greutate. Pe de altă parte, dacă foamea nu vă dă pace, alegeți alimente ușoare!

Solutia: Apelați la una dintre gustările care induc somnul, fără a vă da senzația de îmbuibare, sugerează nutriționista Janet Brill.

Alimente care vă ajută să dormiți ca un copil, fără senzația de balonare:

Un bol de cereale

Vorbim despre cereale integrale, un fel de carbohidrați complecși (fulgi de ovăz sau fulgi de porumb sau  tărâțe), care sunt  ușor de digerat și au puține calorii pentru o porție, spune Brill. Se toarnă într-un pic de lapte,  pentru un supliment de triptofan și proteine.

Iaurt grecesc

Cu un aport mic de calorii, veți obține efectul  de relaxare oferit de triptofanul din produsele lactate, precum și  aportul de proteine satisfăcător, spune Brill. În plus, iaurtul poate ajuta la calmarea  stomacului, asa încât este  puțin probabil să vă treziți cu arsuri la stomac sau indigestie, beneficiind în schimb de un somn odihnitor.

Morcovi

Super-hrănitori, tipii ăștia portocalii și crocanți vă vor umple stomacul destul de mult, astfel încât să ațipiți  liniștiți, spune Brill.

O banană

Nu numai că acestea sunt pline de fibre, care conferă sațietate și triptofan ce relaxează, dar sunt gustarea  perfectă de seară, dacă ați curățat deja bucătăria. Nu va lăsa în urmă vase sau ustensile de spălat!

Un măr cu o lingură de unt de arahide

Merele au o mulțime de fibre, iar „proteina din arahide sau untul  de  migdale, de asemenea, vă satură fără a  vă simți greu la stomac”, spune Brill.

Două felii de carne de curcan

Curcanul este plin de triptofan, care  induce somnul, are conținut scăzut de grăsimi și conține proteine de înaltă calitate, spune Brill. Câteva felii nu vă vor aduce mai mult de 400 de kj.