În concepția multora dintre noi, un iaurt, o cafea proaspătă sau un suc natural de portocale reprezintă micul dejun perfect. Totuşi, dacă ne-am gândi mai mult la sănătate şi mai puțin la propria plăcere, am şti că aceste alimente nu trebuie să fie consumate niciodată pe stomacul gol.
Iată 6 alimente pe care ar fi bine să le evităm dimineața:
Produsele fragede şi pufoase de patiserie
Produsele alimentare care conțin drojdie irită mucoasa stomacului şi pot provoca flatulență.
Dulciurile
Când consumi zahăr creşte nivelul de insulină, ceea ce suprasolicită pancreasul. Acest lucru poate duce la diabet.
Iaurtul şi alte lactate fermentate
Dacă mânânci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formează apoi în stomac va ucide bacteriile acidului lactic.
Condimentele
Alimentele picante pot provoca iritarea mucoasei gastrice şi cresc producția de acid în stomac. Acest lucru stă la baza apariției celor mai comune afecțiuni ale sistemului digestiv.
Băuturile carbogazoase reci
Consumul acestor băuturi dimineața poate deteriora mucoasa stomacului şi reduce alimentarea cu sânge a acestuia. Ca urmare, alimentele vor fi digerate mai lent.
Citricele
Aceste fructe sunt bogate în acizi şi pot provoca arsuri la stomac dacă sunt consumate pe stomacul gol. Acest lucru creşte riscul de gastrită sau chiar de ulcer gastric.
Pentru a vă sări în ajutor, iată ce alimente sunt indicate pentru consumul pe stomacul gol:
- fulgi de ovăz;
- hrişcă;
- terci de mălai;
- germeni de grâu;
- ouă;
- pepene roşu;
- afine;
- pâine integrală fără drojdie;
- nuci;
- miere.