mamaplus

Zeci de pietoni zilnic trec neregulamentar strada: Apelul făcut de INSP

-
//
23.05.2024

În jur de 20-35 de pietoni sunt documentați zilnic pentru că traversează neregulamentar strada. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Grigore Guzun, în ediția de miercuri, 22 mai, a emisiunii „Moldova Gândește LIVE”.

mamaplus

În acest context, Guzun a făcut un apel către pietoni, cărora le-a sugerat să îi trateze cu respect pe ceilalți participanți la trafic, iar atunci când trec strada, să o facă în grupuri, transmite tv8.md.

„Uitați-vă cum ne respectăm noi unii pe alții. Este un pieton, după el - al doilea, al treilea... dar pot forma un grup. Asta am văzut în țările europene - dacă pietonul e singur la trecere, mai așteaptă și alți oameni și traversează în grup. Astfel s-ar crea mai puțin trafic, dar noi mergem fiecare cum ne trebuie, că mă grăbesc, că de ceilalți nu îmi pasă”, a menționat Grigore Guzun.

Accidentele rutiere cu implicarea pietonilor sunt unele dintre cele mai frecvent înregistrate. Potrivit Poliției, majoritatea accidentelor se produc pe trecerile de pietoni.