mamaplus

Agenția Medicamentului a autorizat 50 de tipuri de medicamente

-
//
26.07.2024

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 50 produse medicamentoase, dintre care 31 sunt medicamente noi și 19 – repetat.

mamaplus

 Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

- Enkia comprimate filmate, utilizat la adulţi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în creier, transmite Știri.md.

- Dobcard concentrat pentru soluţie perfuzabilă, care este utilizat în situații de urgență pentru a îmbunătăți funcția inimii, în cazul în care este compromisă (insuficiență cardiacă),în urma afectării organelor (boală cardiacă organică) sau a intervenției chirurgicale.

Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum:

- Abizol EasyTab, este utilizat pentru tratamentul adulților și adolescenților cu vârsta de 15 ani și peste care suferă de o boală caracterizată prin simptome cum sunt: să auzi, să vezi sau să percepi lucruri care nu sunt reale, suspiciune, convingeri greșite, să vorbești și să te comporți incoerent și să nu ai emoții. 

-  Tamidra conţine substanţa activă clorhidrat de tamsulosin. Aceasta este un blocant al receptorilor alfa1, care reduce tensiunea din muşchii prostatei şi uretrei. 

Lista integrală o puteți găsi AICI.