mamaplus

Viața unui băiețel, salvată de colegii de muncă ai mamei sale

-
//
23.11.2023

Mama unui băiețel din Statele Unite nu și-a dat seama că fiul ei ar putea prezenta simptome ale unei boli, în momentul în care acesta a început să bea tot mai multă apă.

mamaplus

Se întâmpla în luna iulie, dar cum temperaturile erau foarte ridicate, femeia s-a gândit că acest lucru e perfect normal. Așa a început totul, transmite adevarul.ro.

Kathy Frost, mama lui Norman, în vârstă de 9 ani, este de meserie farmacistă. Mai în glumă, mai în serios, ea a povestit la muncă despre setea exagerată a micuțului. Colegii au sfătuit-o să fie vigilentă, potrivit Today.

„Colega mea a spus: „Am două fiice care sunt diabetice de tip 1 și povestea lor a început în acest fel. Le era sete tot timpul”, spune femeia de 40 de ani, din Greencastle, Indiana.

„Celălalt farmacist cu care am lucrat a spus: „Vom găsi o clinică și trebuie să-l duci astăzi pentru a fi consultat”, a adăugat mama băiatului.

Diagnosticat cu diabet de tip 1

La scurt timp, Norman a fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Mama lui a fost complet luată prin surprindere de vestea primită.

În lunile de vară, Norman mergea în continuare la grădiniță, în timp ce mama lui lucra. Îngrijitorii săi au observat că micuțului îi este sete și urinează foarte des. Personalul a încurajat-o, de asemenea, pe femeie să meargă cu copilul la medic.

Medicii de la o clinică locală i-au găsit glicemia de 457 miligrame. Un interval normal de zahăr din sânge este sub 140 de miligrame, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

De la clinică, băiatul a ajuns direct la urgență la Spitalul Riley pentru Copii din Indianapolis, unde medicii l-au internat, i-au dat lichide și i-au făcut teste pentru a se asigura că nu suferă de cetoacidoză diabetică, o complicație a diabetului care poate pune viața în pericol. Din fericire, nu a fost cazul. Cu toate acestea, Norman a stat două zile în spital pentru a putea învăța cum să-și gestioneze afecțiunea: diabet de tip 1.

„Partea de educație a fost fenomenală. Educatoarea a vorbit la nivelul lui Norman, a pus întrebări și a dat răspunsuri. I-a arătat lui Norman Dexcom-ul și insulina”, a povestit mămica, pentru sursa citată.

Un Dexcom este un monitor continuu de glucoză atașat la corpul unei persoane pentru a monitoriza în mod regulat nivelurile de zahăr din sânge. Așadar, după două zile, Norman s-a întors acasă pentru a-și duce singur lupta.

„Am simțit că plecăm cu un nou-născut și nu știam ce facem (...), dar el se adaptează excelent”, a conchis mama lui Norman.

Simptome ale afecțiunii la copii

În timp ce diabetul de tip 2 rămâne mai răspândit în rândul populației generale, diabetul de tip 1 este cea mai frecventă cauză a diabetului la copii, spune dr. Tamara Hannon.

„Diabetul de tip 1 este cauzat de distrugerea autoimună a celulelor din pancreasul nostru. Există un declanșator al sistemului imunitar pentru a începe efectiv să distrugă celulele din pancreas care produc insulină. Sistemul imunitar este păcălit sau devine confuz”, a explicat ea.

Hannon spune că părinții trebuie să fie conștienți de simptome, care includ: sete excesivă,

urinarea frecventă, umezirea patului, oboseală și foame intensă fără creștere în greutate.