mamaplus

Un vaccin care tratează cancerul a fost testat cu succes

-
//
11.10.2019

Activarea unor anumite celule în tumori elimină tot riscul de metastază în cazul șoarecilor, au descoperit cercetătorii prestigioasei universități Stanford. Acum, cercetătorii au început recrutarea pacienților cu limfom pentru a participa la testarea umană a vaccinului.

Abordarea funcționează pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv cele care apar spontan, potrivit studiului realizat la universitatea americană Stanford.

Cercetătorii cred că aplicarea locală a agenților ar putea duce la o metodă de tratare ieftină și rapidă a cancerului, iar efectele secundare ale acestei terapii sunt mult mai mici decât cele provocate de stimularea întregului sistem imunitar.

”Avansul imunoterapiei schimbă felul în care se practică medicina. Abordarea noastră folosește aplicarea unei doze foarte mici a celor doi agenți pentru a stimula celulele imunitare doar în cadrul tumorii. În cazul șoarecilor am observat efecte uluitoare la nivelul întregului corp, inclusiv eliminarea tumorilor din întreg corpul animalului. Nu cred că există o limită în ceea ce privește tipul de cancer pe care vom putea să îl tratăm, atât timp cât sistemul imunitar a reușit să se infiltreze în acesta”, a spus Ronald Levy, profesor de oncologie la Universitatea Stanford.

Sursa