mamaplus

Un instructor de înot a violat o fetiță de 7 ani sub ochii celor prezenți pe margine sau în bazin. „Suntem șocați”

-
//
16.02.2024

Instructorul de înot de la Clubul sportiv Dinamo București, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani în timpul lecției, și-a recunoscut fapta și a fost arestat preventiv.

mamaplus

Întâmplarea i-a speriat pe toți părinții care și-au dus acolo copiii la înot, întrucât există suspiciunea că ar putea fi și alte victime.

Părinți: „Îl știm din vedere”.

Reporter: Ceva din comportamentul lui vi s-a parut ciudat?

Părinți: Nimic de genul ăsta. Tocmai de asta suntem șocați, nu ne vine să credem. Eu chiar l-am întrebat pe băiatul meu și nu a zis nimic, nu a văzut nimic suspect”.

Reporter: Când au loc cursurile, tu poți să stai ca părinte?

Părinți: „Da, întotdeauna, toți părinții sunt în tribună și acum. Nu cred că e copil care să vină singur”.

Părinții care au copii înscriși la înot la Clubul Sportiv Dinamo sunt șocați de cele întâmplate. Incidentul s-a petrecut sub ochii celor prezenți pe margine sau în bazin. Potrivit clubului, lecțiile se desfășoară pe grupe de la 5 până la 10 copii.

După ce au aflat de incident, toți părinții care au copii înscriși aici la cursuri de înot i-au întrebat acasă pe cei mici dacă vreodată instructorul acuzat de viol s-a purtat necuviincios cu ei, așa că nu e exclus ca în perioada următoare să apară și alte victime.

Potrivit reprezentanților clubului, de la înființare și până în prezent au fost înscriși peste 1.000 de copii și niciodată nu au fost reclamații din partea părinților. Instructorul arestat pentru viol a fost angajat în vara anului trecut, în baza unui contract de colaborare.

Viorica Chermeș, sefa secției sporturi individuale, Dinamo București: „S-au transmis toate imaginile, filmulețele din momentul antrenamentului”.

Reporter: Au fost în trecut alte sesizări ale părinților legat de comportamentul neadecvat al acestui instructor?

Viorica Chermeș, sefa secției sporturi individuale, Dinamo București: „Nu au fost sesizări legat de comportamentul adecvat sau neadecvat al niciunui alt antrenor. Sperăm să fie un caz izolat și să rămâna așa”.

După incident, conducerea clubului a decis ca întreaga secție de natație să fie supusă unei verificări amănunțite, iar angajații au fost rugați să aducă în cel mai scurt timp certificate de integritate. Sunt acte eliberate de poliție care atestă dacă o persoană figurează sau nu în registrul agresorilor sexuali.

Sursa: stirileprotv.ro