mamaplus

Un copil de 2 ani din Moldova, găsit rătăcit pe o stradă din România

-
//
31.03.2023

Pierdut, rătăcit şi desculţ. Aşa a fost găsit un copil de 2 ani pe străzile din orașul Brăila din România. Debusolat şi fără să ştie încotro merge, micuţul a fost descoperit chiar de poliţişti. Oamenii legii l-au luat pe băieţel, iar în scurt timp aveau să îi identifice şi familia, scrie Observatornews.ro.

mamaplus

Mama din Republica Moldova plecase în vizită la nişte rude şi îl lăsase pe copil în grija unui cumnat, care nu a observat că puştiul de 2 ani a plecat din casă desculţ şi îmbrăcat total neadecvat pentru vremea de afară. Poliţiştii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Ce spun oamenii legii

În data de 30.03.2023, în jurul orei 11.15, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila, aflat în patrulare pe B-dul Al. I. Cuza, aproape de intersecția cu str. Școlilor, a observat un copil în vârstă de 2 ani rătăcind prin zonă. Polițiștii locali au preluat băiețelul și, în scurt timp, au reușit să îi identifice familia. Din cercetările efectuate a rezultat că mama copilului, o femeie în vârstă de 20 de ani din Republica Moldova, plecase în vizită la niște rude, lăsând copilul în grija cumnatului său, un bărbat în vârstă de 26 de ani, de asemenea din Republica Moldova. Tânărul nu a observat când băiețelul, îmbrăcat neadecvat pentru condițiile meteo actuale și desculț, a ieșit din curtea casei în care locuiește familia. Polițiștii locali i-au adus la cunoștință mamei obligațiile legale privind îngrijirea minorului, iar în cauză a fost sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, pentru luarea măsurilor conform competențelor acestei instituții.