mamaplus

Trei creșe noi, inaugurate în nordul țării

-
//
19.04.2024

În luna aprilie, UN Women a inaugurat încă trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între un an și trei ani din nordul țării, în orașele Sângerei, Râșcani și Glodeni.

mamaplus

Aceste inițiative, realizate în parteneriat cu autoritățile naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, marchează un progres semnificativ în reconcilierea vieții de familie și a celei profesionale pentru aproape 60 de familii din regiunea de nord a țării, transmite Știri.md.

„Atunci când avem mai multe servicii de creșă de înaltă calitate, toată lumea are de câștigat. În primul rând, copiii sunt cei care beneficiază, deoarece încep să socializeze și să-și dezvolte abilitățile mai rapid. În plus, părinții pot echilibra mai ușor viața de familie cu cea profesională”, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

„Prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova. Acest lucru nu doar că oferă oportunități copiilor, ci și părinților, permițându-le să se integreze pe deplin pe piața muncii și să contribuie la creșterea economică”, a declarat ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul țării au implicat o investiție totală de 60.000 de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care în mod continuu susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Prin intermediul acestor inițiative, UN Women Moldova își propune să sporească oportunitățile economice pentru femei și accesul la piața muncii, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a comunității și societății.