mamaplus

Reguli de siguranță pentru o vacanță fără griji. Municipalitatea vine cu sfaturi pentru părinți și copii

-
//
06.06.2024

Vacanța de vară este o ocazie minunată pentru cei mici să se bucure din plin și să se recreeze prin diverse activități. Pentru a vă asigura că copiii dv sunt protejați în timpul vacanței, autoritățile municipale vin cu câteva reguli de siguranță importante.

mamaplus
  1. Supraveghere constantă: Asigură-te că un adult responsabil îi supraveghează întotdeauna pe copii, mai ales în locuri aglomerate, precum plaje, parcuri de distracții sau piscine.
  2. Îmbrăcăminte corespunzătoare: Asigură-te că copiii sunt îmbrăcați corespunzător pentru condițiile meteo și activitățile planificate. Utilizarea de echipament de protecție, cum ar fi căști pentru biciclete sau role, este esențială în timpul activităților sportive sau de agrement.
  3. Educație privind siguranța în apă: Dacă vei petrece timp la piscină sau pe plajă, este crucial să îi înveți pe copii reguli de bază privind siguranța în apă. Acestea includ nu înotul singuri, nu intrarea în apă în locuri adânci fără supraveghere și nu alergarea pe marginea piscinei.
  4. Utilizarea echipamentului de siguranță: Asigură-te că copiii folosesc întotdeauna echipamentul de siguranță corespunzător pentru activitățile lor. Acest lucru poate include centuri de siguranță în mașină, căști pentru biciclete sau role, și veste de salvare pentru activitățile acvatice.
  5. Păstrează medicamentele și substanțele periculoase departe de copii: Dacă luați medicamente sau aveți produse chimice periculoase în jurul casei sau în bagajele de călătorie, asigurați-vă că acestea sunt depozitate în locuri sigure și inaccesibile pentru copii.
  6. Planuri de urgență: Fie că este vorba despre un loc de întâlnire în caz de pierdere sau despre cunoașterea numărului local de urgență, este important ca familia să aibă un plan de urgență în caz de necesitate.
  7. Protejarea împotriva soarelui: Asigură-te că copiii sunt protejați împotriva expunerii excesive la soare, folosind loțiune de protecție solară, purtând ochelari de soare și pălării și evitând expunerea directă la soare în timpul orelor de vârf.
  8. Predarea regulilor de siguranță rutieră: Dacă planificați să vă deplasați cu mașina sau să mergeți pe jos în timpul vacanței, este important să învățați copiii reguli de siguranță rutieră și să îi supravegheați în permanență pe marginea drumului.

Asigurați-vă că copiii dv își petrec timpul în siguranță și în mod responsabil, astfel încât să se poată bucura de o vacanță fără de griji.

La începutul vacanței de vară, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului, în comun cu Primăria municipiului Chișinău, a lansat o campanie „Vacanță în Siguranță – Protejează Copilăria”, dedicată siguranței copiilor în această perioadă. Protejarea copiilor începe cu noi toți!