mamaplus

Redeschiderea grădinițelor ar putea fi amânată în regiunea transnistreană

-
//
20.07.2020

Din data de 20 iulie în regiunea transnistreană urmează să își reia activitatea 11 grădinițe. Chiar și așa, una dintre ele, aflată în orașul Bender, sigur nu își va redeschide ușile, pentru că doi angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19. Deocamdată rămâne sub semnul întrebării redeschiderea grădiniței din Rîbnița, pentru că în regiune este o situație incertă la moment.

”În ultimele 4 zile cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 s-a înregistrat anume în acest raion. Este vorba despre 65% din numărul total de cazuri înregistrate”, au precizat autoritățile din stânga Nistrului.

Printre cazurile confirmate cu virusul de tip nou zilele trecute se numără și angajații unor întreprinderi din regiune. Este vorba despre 5 angajați ai unei fabrici de confecții din Rîbnița și alți 13 angajați ai fabricii ”Ricon”.

”În general, cea mai mare parte a persoanelor infectate sunt asimptomatice. Ei au aflat că sunt purtătorii virusului de tip nou abia după ce au fost obligați să facă testul pentru că ar fi intrat în contact cu alte persoane confirmate pozitiv la COVID-19.”, susțin medicii din regiune.