mamaplus

Povestea băiețelului de 2 ani din Cantemir, rămas fără o bucată de cap și internat în stare gravă la spital

-
//
03.09.2021

Un băiat de 2 anișori din Cantemir a rămas fără o bucată de cap și se află în stare gravă la spital. Potrivit caritate.md, o întâmplare a făcut ca micuțul să se pună înaintea unui aparat de tuns iarba și i-a fost zdrobită jumătate din cap, la propriu. Partea craniului era deschisă, a suportat ulterior 4 operații pe creier, iar acum urmează a 5-a.

Din păcate, starea s-a agravat, el a suportat o infecție pe creier și în sânge, iar acum medicii fac tot posibilul să-l stabilizeze și mulțumim lor pentru toată dedicația.

"Nu vorbește, nu mănâncă, doar prin sondă, a slăbit atât de tare, încât arată ca un bebe de 10 luni. Poartă pampers, de câteva zile face des convulsii, starea e mai gravă. Însă nenorocirea acestei familii nu se termină aici. Mama, fiind însărcinată cu gemeni, de la stres a născut copiii morți la 6 luni și jumătate, la moment este bunica cu Maxim. O tragedie pe care e greu să o auzi, dar această familie o trăiește.", se arată în mesajul cunoscuților.

Drama băiețelului i-a emoționat pe moldoveni

Deși suma necesară pentru tratament a fost 100.000 de lei, în mai puțin de 24 de ore moldovenii au strâns 115.110 lei.

"Asta numesc eu solidaritate, suflet, bunătate. Am aici Oameni, mândră și atât de recunoscătoare! Am colectat bănuții în 3 ore. Am vorbit cu medicii, starea lui Maximca este destul de gravă, ei fac tot posibilul pentru el, Maxim are nevoie de multe rugăciuni. Acești bănuți vor fi un mare ajutor familiei. Vă țin la curent cu starea lui pe parcurs. Vă mulțumesc din suflet din numele meu și al acestei familii. Domnul să ne păzească copilașii", a scris Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei „Caritate.md”.