mamaplus

Peste 270 de terenuri de joacă, amenajate în Capitală din 2019 până în prezent

-
//
21.02.2024

Primăria municipiului Chișinău informează că din anul 2019 și până la sfârșitul anului 2023 au fost amenajate 277 de terenuri de joacă în Capitală.

mamaplus

Potrivit șefului Direcției Generale Locativ-Comunală și Amenajare, Ion Burdiumov, pentru anul 2024 au fost depuse deja 160 de cereri din partea chişinăuienilor, cu solicitarea de amenajare a terenurilor de joacă pentru copii, transmite Știri.md. 

De asemenea, conform șefului DGLCA, Primăria Chișinău se ocupă și de amenajarea mini terenurilor moderne de fotbal și baschet, terenuri inexistente până în anul 2020. 

„În prezent, avem amenajate 20 de terenuri de fotbal în curțile de bloc. Unde este posibil instalăm mini terenuri de fotbal și baschet. Am amenajat, separat, și trei terenuri de baschet. Unde ni se cere, noi amenajăm și terenuri de volei”, a mai adăugat Ion Burdiumov. 

De menționat că, începând cu anul 2019, Primăria Chișinău a investit din contul bugetului municipal, în construirea/reconstruirea terenurilor de joacă - aproximativ 35 de milioane de lei, iar a terenurilor de fitness și fotbal - circa 40 de milioane de lei.