mamaplus

Persoane despăgubite, după ce au rămas „cu dizabilități”, în urma vaccinării anti-COVID-19

-
//
02.09.2024

Mii de cetățeni britanici au solicitat și, în unele cazuri, au primit despăgubiri de la guvernul britanic, invocând efecte adverse grave apărute în urma vaccinării împotriva COVID-19. Plățile au fost acordate pentru afecțiuni, inclusiv accident vascular cerebral, atac de cord, cheaguri de sânge, inflamație a măduvei spinării și paralizie facială.

mamaplus

Aproape 14.000 de oameni din Marea Britanie au solicitat plăți de la guvern pentru presupuse prejudicii cauzate de vaccinurile Covid, arată noile cifre, analizate de Telepraph.

Aproximativ 97% dintre revendicările acordate se referă la sechelele rămase după vaccinarea cu AstraZeneca, restul fiind pentru Pfizer sau Moderna. De când schema de plată a daunelor la vaccin (VDPS) a fost înființată în 1979, a avut aproximativ 16.000 de cereri, dar atacul Covid a reprezentat marea majoritate a cererilor.

Seb Sanders, campionul britanic la curse de cai, a luptat în numele soției sale, Leona, care a fost lăsată în spital după trei vaccinuri de Covid, dar nu au avut câștig de cauză.

Doamnei Sanders, în vârstă de 52 de ani, care suferea de boala autoimună rară, granulomatoză – care provoacă inflamarea vaselor de sânge – i s-a spus că vaccinul nu va interfera cu starea ei și, dacă este ceva, ar fi ineficientă, din cauza sistemului imunitar afectat. Ea a avut primul vaccin AstraZeneca în februarie 2021, urmat de un booster în aprilie.

„La doar o zi sau două după ce s-a prăbușit în baie, piciorul ei stâng a cedat”, a spus Sanders, care este acum expert pentru Sky Sports Racing.

Cu toate acestea, starea doamnei Sanders sa deteriorat rapid după un al treilea vaccin – de data aceasta Pfizer – în decembrie, când paralizia a început să se ducă în sus de la picioare.

Ea a fost internată la Spitalul Addenbrooke din Cambridge, unde o scanare a evidențiat mielita transversală, o umflare a măduvei spinării, care este un efect secundar cunoscut al vaccinului.

„Toate prăbușirile au venit la doar câteva zile după ce a primit vaccinul”, a spus Sanders. „Dar evaluatorul medical a respins cererea”. „Notele medicale spuneau că ea avea antecedente de dureri de spate și căderi multiple, dar Leona nu s-a plâns niciodată de dureri de spate sau a avut căderi înainte de lovitura. Era foarte activă, mereu cu caii. Ea nu s-a așezat niciodată”

Regatului Unit a continuat să recomande vaccinul AstraZeneca chair dacă Europa se oprise

În ciuda avertismentelor și a numărului tot mai mare de cazuri de coagulare, guvernul Regatului Unit a continuat să recomande vaccinul AstraZeneca, chiar dacă vaccinarea fusese deja oprită în Germania, Italia, Franța, Spania, Danemarca, Norvegia, Țările de Jos, Suedia și Letonia până în martie 2021.

Mii de oameni au fost refuzați de evaluatorii medicali care spun că nu există nicio dovadă concretă că vaccinul a provocat un rău, în timp ce altor sute li s-a refuzat plata pentru că „nu sunt suficient de invalizi”.

Cei care au succes primesc o plată unică de 120.000 de lire sterline, dar până acum, guvernul a făcut plăți în doar 175 de cazuri, ceea ce înseamnă mai puțin de 2% dintre persoanele care au aplicat.

Peste 5.500 de cereri au fost respinse, în timp ce alte 519 au fost respinse înainte de o evaluare medicală. În ciuda faptului că aproape 1.000 de persoane au cerut reexaminarea cazurilor lor, doar 12 li s-a spus că decizia lor a fost anulată și vor primi o plată.

Guvernul insistă că plata VDPS nu este o schemă de compensare, iar banii pot fi folosiți pentru a ajuta reclamanții să urmărească daune în instanță.

Cu toate acestea, mulți susțin că plata VDPS este suficientă pentru a prelua mari companii farmaceutice sau pentru a compensa pierderea celor dragi.

Anul trecut, AstraZeneca a recunoscut oficial că în unele cazuri vaccinul poate provoca VITT – „Vaccine-induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia” iar în luna mai a început retragerea la nivel mondial a vaccinului, susținând că nu mai este cel mai eficient.

Un purtător de cuvânt al NHS Business Services Authority, care conduce VDPS – schema de plată a daunelor la vaccin, a declarat: „Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) este responsabil pentru politica și legislația care guvernează VDPS, inclusiv criteriile privind severitatea dizabilității”.

„De la preluarea managementului schemei în 2021, echipa VDPS lucrează din greu pentru a face tot ce ne stă în putință pentru a sprijini reclamanții și pentru a îmbunătăți în mod activ procesul de revendicare. Ne revizuim continuu procesele pentru a dezvolta în continuare modul în care gestionăm reclamațiile și pentru a oferi un serviciu mai bun pentru reclamanți.”

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat: „Compania noastră se îndreaptă către oricine și-a pierdut persoane dragi sau a raportat probleme de sănătate. Siguranța pacientului este cea mai mare prioritate a noastră. Din corpul de dovezi din studiile clinice și din datele din lumea reală, s-a demonstrat continuu că vaccinul Oxford-AstraZeneca are un profil de siguranță acceptabil, iar autoritățile de reglementare din întreaga lume declară în mod constant că beneficiile vaccinării depășesc riscurile potențialelor efecte secundare extrem de rare”

Un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat: „Siguranța pacienților este primordială și luăm în serios orice raport de evenimente adverse. Raportările de evenimente adverse nu implică cauzalitate și, în contextul vaccinării, astfel de evenimente pot fi fără legătură cu administrarea vaccinului. Sute de milioane de vaccinuri Pfizer-BioNTech COVID-19 au fost administrate la nivel global, iar profilul beneficiu-risc al vaccinului rămâne pozitiv pentru toate indicațiile și grupele de vârstă autorizate”.

„Ca și în cazul oricărui medicament și vaccin, inclusiv al vaccinului Pfizer-BioNTech COVID-19, Pfizer are procese solide pentru a-și îndeplini responsabilitățile de reglementare de a monitoriza, raporta și analiza îndeaproape toate evenimentele adverse și de a colecta informații relevante pentru a evalua orice riscuri potențiale noi de siguranță care poate fi asociat cu vaccinul COVID-19”, au spus oficialii Pfizer.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Pragul de invaliditate de 60 la sută este aliniat cu definiția invalidității severe, în concordanță cu Indemnizația de invaliditate pentru accidentări industriale ale Departamentului pentru Muncă și Pensii. În cazul în care cererea unei persoane este respinsă pe baza pragului de handicap, există opțiunea pentru reclamanți de a contesta decizia.”