mamaplus

Ministerul Educației promite manuale noi pentru toate școlile din țară

-
//
30.08.2024

Pentru anul școlar 2024-2025, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) și-a propus asigurarea tuturor școlilor cu manuale noi (în proporție de 100%). Anunţul a fost făcut astăzi, 30 august, de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei conferinţe de presă, dedicată începutului noului an şcolar.

mamaplus

Pentru aceasta, în anul 2024, MEC a lansat o nouă achiziție de manuale școlare pentru 67 de titluri, dintre care 27 cu traduceri. Editurile au depus oferte pentru 46 dintre acestea, transmite moldpres.md.

În urma evaluării și redactării, la momentul actual au obținut avizul „Bun de tipar” 39 de titluri, alte două titluri fiind în proces de aprobare. Alte 17 titluri de manuale noi sunt în proces de pregătire. Acestea urmează să fie evaluate și aprobate până la finele anului 2024, pentru a fi tipărite și a ajunge în școli în semestrul al II al anului de studii. 

Alte aspecte la care s-a referit Dan Perciun țin de dezvoltarea curriculară și pilotarea planului-cadru de alternativă, organizarea centralizată a examenului de clasa a IX-a, constituirea a 100 de baze de practică pedagogică, pilotarea autonomiei școlare și a noii formule de finanțare în grădinițe, debirocratizarea domeniului, valorificarea investițiilor în infrastructură, internaționalizarea universităților, lansarea fondului pentru inovație și transfer tehnologic în cercetare, lansarea programului național de lectură „100 de povești”.

„La începutul anului școlar vrem să le urăm tuturor profesorilor să aibă parte de elevi curioși, să aibă satisfacție de pe urma muncii pe care o fac, vrem să le mulțumim pentru tot efortul, dedicația și pasiunea de care dau dovadă în fiecare an, să îi încurajăm să fie aproape de elevi, să îi mentoreze, să îi ajute să-și realizeze pe deplin potențialul. Pe elevii îi încurajăm să învețe, să înțeleagă că prin educație își pot realiza potențialul și este cea mai importantă investiție pe care o pot face. Urăm tuturor un început frumos al noului an școlar”, s-a adresat Dan Perciun către profesorii și elevii din țară, la începutul anului de studii 2024-2025.