mamaplus

Chișinău: S-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de COVID

-
//
02.09.2024

În municipiul Chișinău s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19, ajungând la 808 cazuri, ceea ce reprezintă cu 26,4% mai multe decât săptămâna precedentă.

mamaplus

Despre asta a comunicat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite Știri.md.

„În secția nou deschisă pentru pacienții cu COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, care este de 40 de paturi, la moment avem 34 de pacienți, dintre care cinci sunt conectați la oxigen, mai avem o rezervă de șase paturi. Situația este stabilă, inclusiv în ceea ce privește și alte spitale care au secții de COVID”, a spus Bolocan.

În context, Vladimir Bolocan a îndemnat oamenii să se vaccineze anti-COVID, anunțând că, totodată, în curând va demara și o campanie de vaccinare împotriva gripei sezoniere.

De asemenea, săptămâna trecută, 6.564 de persoane au primit asistență socială, prin acordarea serviciilor către diferite categorii. „Alte 120 de persoane au beneficiat de servicii în cadrul Centrelor sociale municipale”, a declarat Vladimir Bolocan.