mamaplus

O versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani este în lucru

-
//
19.03.2021

Instagram, platformă socială deținută de Facebook, va avea o versiune special creată şi optimizată, inclusiv din punct de vedere legal, pentru cei mici. La scurt timp după ce BuzzFeed News a scris, pe surse, că Instagram lucrează, în secret, la o versiune specială pentru copiii sub 13 ani, şeful platformei, Adam Mosseri, a ieşit public şi a confirmat informația.

Mosseri nu a oferit şi informații concrete despre ceea ce va implica Instagram pentru cei mici, limitându-se în a spune că nu există, deocamdată, un plan detaliat de acțiune. Şeful Instagram a spus, însă, că totul pleacă de la ideea de a oferi părinților transparență şi control asupra ceea ce văd, postează şi comunică cei mici în cadrul platformei.

În cazul majorității aplicațiilor, lipsite de instrumente de control parental, părinții doar două posibilități: de a lăsa sau a interzice celor mici să folosească o anumită aplicație sau rețea socială.

Când aplicația include instrumente prin care părinții pot controla ceea ce văd şi fac copiii, şansele sunt mult mai mari ca aceştia să-i lase să folosească aplicația. Acesta este şi scopul final al celor de la Instagram: să intre în viaţa oamenilor de la vârste cât mai fragede, chiar şi înainte de 13 ani, pentru a se asigura că nu pierd utilizatori dispuşi să fie activi în cadrul platformei şi, automat, să vadă reclame.

Facebook nu este la prima tentativă de atragere a celor mici cu produse speciale. În 2017, a lansat o versiune de Messenger pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Aplicația nu a fost lipsită de probleme, precum un bug care le permitea celor mici, în ciuda promisiunilor oficiale, să intre în orice grup, inclusiv cu persoane pe care nu le cunosc.