mamaplus

O sală de sport a unei școli din China s-a prăbușit: Trei copii au murit

-
//
08.11.2023

Trei copii, elevi de gimnaziu, au murit în China după ce acoperișul unei săli de sport a unei școli s-a prăbușit în provincia Heilongjiang. Este a doua tragedie de acest fel în ultimele luni.

mamaplus

Cele trei victime sunt elevi de gimnaziu, relatează agenția de știri de stat Xinhua, citată de BBC, transmite digi24.ro.

Accidentul s-a produs după mai multe zile cu vreme neobișnuit de rece și cu ninsoare. În imaginile distribuite online se văd salvatori care caută supraviețuitori printre mormanele de betoane acoperite de zăpadă.

Într-un alt videoclip distribuit pe rețelele sociale din China se vede o femeie care aleargă spre clădirea prăbușită în timp ce strigă: „Fiul meu! Fiul meu este acolo”.

Marți, autoritățile au confirmat că trei copii au fost uciși și unul este grav rănit.

Autoritățile au comunicat că o persoană responsabilă de sala de sport a fost reținută. Nu au dat alte detalii și nici nu se știe de ce s-a prăbușit clădirea.

În mediul online, mulți au făcut comparații cu o altă tragedie similară, din iulie, când tavanul unei alte săli de sport a unei școli s-a prăbușit, iar 11 persoane au murit. Atunci, tragedia a avut loc după mai multe zile de ploaie.

Autoritățile au spus că acoperișul a fost îngreunat de materialele de construcție lăsate de antreprenori și au efectuat verificări la alte clădiri din zonă după tragedie.

Acum, oamenii cer insistent răspunsuri și cer ca vinovații să fie pedepsiți.

"Calitate proastă, proiect criminal", a scris o persoană.

Heilongjiang este cea mai nordică provincie a Chinei. În ultimele zile, în znă este viscol puternic, școlile sau închis, iar zeci de zboruri și trenuri au fost anulate. Autoritățile au sfătuit localnicii să rămână în casă.