mamaplus

O mamă și-a convins copiii, soțul și sora să-și ia zilele în urma războiului din Ucraina

-
//
23.03.2023

O mamă și-a determinat soțul, sora și copiii să sară în gol de la etajul șapte, convinsă fiind că nu mai merită să trăiască din cauza războiului din Ucraina.

mamaplus

Femeia, soțul acesteia, sora ei geamănă și fiica lor în vârstă de opt ani au murit după ce s-au aruncat de la balcon. Singurul care a supraviețuit este băiatul femeii, în vârstă de 15 ani, care a fost grav rănit, informează protv.ro, conform Daily Mail.

Femeia credea în teorii conspiraționale

 

O mamă din Elveția care credea în teorii ale conspirației și-a convins soțul, sora și copiii să se arunce în gol de la balconul apartamentului lor aflat la etajul șapte al unei clădiri, după ce pandemia și războiul din Ucraina au determinat-o pe femeie că nu merită să trăiască în această lume.

Nasrine Feraoun, în vârstă de 41 de ani, sora ei geamănă, Narjisse, soțul ei, Eric David, în vârstă de 40 de ani, și fiica lor, în vârstă de opt ani, au murit după ce s-au aruncat de la balconul apartamentului lor din Montreux, Elveția. Doar fiul lor în vârstă de 15 ani a supraviețuit.

Acesta a fost în comă, dar și-a revenit între timp. El nu și amintește de tragedia din 24 martie 2022 care i-a marcat viața, potrivit anchetatorilor.

Analizele medico-legale nu au arătat niciun semn de violență pe trupurile celor decedați. De asemenea, în urma autopsiilor nu au fost găsite urme de droguri.

Martorii care au surprins tragedia au spus că niciunul dintre membrii familiei nu a țipat în timp ce se aflau în cădere. Poliția susține teoria sinuciderii colective.

Autoritățile elvețiene au declarat că mama și sora ei geamănă credeau în teorii de consipiraționale.

Cazul acestei familii va fi acum închis, a anunțat poliția din Montreux, la un an de la tragedia în care au murit patru persoane.

Poliția susține că nu a existat niciun factor extern care să-i determine pe membrii acestei familii să recurgă la un asemenea agest. Ei se mutaseră din Franța în Elveția cu doar doi ani înainte de tragedie și nu au dat niciun semn că ar vrea să se sinucidă.

Raportul medicului legist, precum și imaginile surprinse de camele de supraveghere din zonă, susțin teoria poliției locale – o tentativă de sinucidere colectivă. Doar patru persoane din familia formată din cinci membri au murit.

Apartamentul în care locuiau era plin de alimente, medicamente, materiale de igienă – toate foarte bine organizate, potrivit anchetatorilor care au percheziționat locuința.

Familia era izolată de restul comunității. Adulții nu prea ieșeau din casă, iar copiii învățau de acasă.

Mama și sora ei geamănă credeau în teorii conspiraționale și aveau suspiciuni în ceea ce privește guvernul și autoritățile locale. Cele două erau convinse că lumea reprezintă un loc ostil în care nu merită să trăiești și îi îndemnau pe copii să creadă la fel.

„Pandemia Covid-19 și războiul din Ucraina nu au făcut decât să sprijine această convingere”, au declarat anchetatorii, conform DailyMail

Sinuciderea lor colectivă a fost planificată cu atenție, chiar repetată, iar familia a așteptat momentul potrivit pentru „a se muta într-o lume mai bună„, a dezvăluit poliția după ce a percheziționat apartamentul și dispozitivele electronice ale familiei.

Momentul potrivit ar fi fost ales cu mare grijă – după o vizită a asistenților sociali care a avut loc din cauza faptului că tatăl nu a răspuns atunci când a fost întrebat de educația unuia dintre copiii săi.