mamaplus

O fetiță de 5 ani, mușcată de un câine maidanez la poarta grădiniței. Ce spune directoarea instituției despre acest caz

-
//
09.04.2024

Cazul a avut loc pe data de 5 aprilie, când bunelul fetiței a venit să-și ia nepoata de la gradiniță.

mamaplus

Directoarea Grădiniței nr. 142, Ela Cîrlig, spune că fetița de cinci ani a fost mușcată de un câine maidanez.

Mergând pe aleea de pe bulevardul Traian, care se află la o distanță de 10-15 metri de grădiniță, fetița s-a aplecat să rupă floricele. În timpul acesta în preajmă erau doi câini, iar unul dintre ei a mușcat-o pe micuță, relatează noi.md.

Luni, 8 aprilie, părinții au venit la grădiniță și au întrebat directorul dacă știe care este câinele, ca să îl prindă și să vadă dacă e bolnav. „Noi am intervenit la Întreprinderea Municipală „Protecția animalelor”, ei au chemat un specialist și au mers în zonă chiar cu părinții. A fost prins un câine care, probabil așa cum zice bunelul, e câinele care a mușcat fetița. Cazul nu a avut loc pe teritoriul instituției noastre, în general ne străduim, în caz că vedem un câine, să nu fie permis să intre pe teritoriu. Copiii pleacă acasă numai cu maturii, ca să excludem așa cazuri de întâlniri cu câinii vagabonzi și cu alte persoane care nu ar trebui să se apropie de copii”, a spus Cîrlig Ela.

Totodată, directorul a subliniat că doar fetița a fost mușcată și urmează un tratament, iar bunelul ei nu a fost mușcat și n-a avut de suferit.