mamaplus

Nou-născut aruncat printre stâncile de la malul mării. Mama a fost găsită, are numai 13 ani

-
//
30.05.2024

O femeie de 40 de ani, domiciliată în Reggio Calabria, Italia, a fost arestată sub acuzația de infanticidiu, după ce duminică, 26 mai, a fost descoperit cadavrul unui nou-născut, în localitatea Villa San Giovanni, din regiunea Calabria.

mamaplus

Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit într-un rucsac abandonat printre stâncile de la malul mării. Mama are numai 13 ani și este fiica femeii arestate. Potrivit autopsiei copilul s-a născut viu.

Incidentul a avut loc duminica trecută, când trupul fără viață al nou-născutului, cu cordonul ombilical încă atașat, a fost găsit într-un rucsac abandonat pe stâncile din apropierea punctelor de îmbarcare spre Sicilia.

Conform anchetei, mama copilului este o adolescentă de 13 ani cu deficiențe cognitive, găsită la domiciliul părinților ei și transportată de urgență la spitalul de Ginecologie pentru a preveni o posibilă septicemie, scrie publicația rotalianul.com citând surse locale italiene.

Mama adolescentei ar fi acționat imediat după naștere, pentru a scăpa cât mai repede de nepotul său.

Rezultatele autopsiei au arătat că nou-născutul s-a născut viu și că ar fi fost eutanasiat, probabil prin sufocare, la câteva minute după naștere.

Analizând imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, agenții au reușit să reconstituie parțial traseul femeii înainte de a abandona rucsacul.

După formalitățile necesare, femeia a fost încarcerată la penitenciarul din Reggio Calabria.

Măsura a fost emisă de Procuratura din Reggio Calabria și pusă în aplicare de Poliția Judiciară și carabinieri.

Identitatea tatălui nou-născutului rămâne un mister, cel puțin pentru moment.