Motivul pentru care copiii devin obezi și cum trebuie statul să-i ajute

Motivul pentru care copiii devin obezi și cum trebuie statul să-i ajute

-
//
20.06.2017

Să fie bun la învăţatură, să facă balet şi să ia ore de engleză sau germană. Să cânte la pian şi măcar într-un cor. Iar dacă rezultatele nu sunt strălucite la matematică şi română, să facă meditaţii. Sună cunoscut? Sunt greşeli pe care părintii le fac din dragoste pentru copiii lor. Iar cei mici, ca să facă faţă stresului, mănâncă. Mult, des şi repede. TVR a lansat campania ”Copii cu greutate” care scoate în vizor problema obezităţii infantile.

Motivul pentru care copiii devin obezi și cum trebuie statul să-i ajute

Potrivit statisticilor, România ocupă locul doi în Europa la obezitate în rândul copiilor, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. În ultimii şase ani, numărul copiilor obezi de peste Prut a crescut cu 10 procente. Astfel, în prezent, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală, iar aproximativ 30 la sută din populaţie suferă de obezitate.

Televiziunea română își dorește să educe părinții privind modul sănătos de viață al copiilor săi și pledează pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli. Dacă sunteți cetățean al României, puteți semna o petiție în acest sens AICI

Vedeți mai jos povestea de luptă cu kilogramele în plus a unei eroine din cadrul acestei campanii.

Sursa: Mamaplus.MD