mamaplus

Ministrul Culturii: Vă îndemn să citiți împreună cu copiii voștri

-
//
08.02.2024

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a avut o experiență neobișnuită, dar și îmbucurătoare. De Ziua Internațională a Cititului Împreună - sau cu voce tare -, marcată în fiecare an la început de februarie, ministrul le-a citit copiilor care-și petrec după-amiezile la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Capitală câteva fragmente din povestea „Prostia omenească” de Ion Creangă.

mamaplus

Componenta neobișnuită a acțiunii a venit de la formatul cărții care, deși aparține literaturii clasice, este adaptată și editată în format de benzi desenate. Alegerea nu fost întâmplătoare, tema Zilei Cititului Împreună din acest an fiind tocmai lectura cărților de benzi desenate. Îmbucurătoare a fost, potrivit ministrului, audiența - una excepțională, cu zeci de copii cu ochi curioși, minți agere și cu o nestăvilită dorință de a cunoaște și a descoperi lumea, cu întrebări impresionante prim maturitatea și profunzimea lor, sunt dovada că ne crește o generație cu un mare potențial, transmite Știri.md. 

„Am revenit de la bibliotecă mai optimist și mai încrezător în viitorul nostru ca neam și societate. Pentru că o societate care citește este o țară educată, iar o țară educată are viitor. Să transformăm lectura într-o tradiție în fiecare casă este și scopul Zilei Naționale a Lecturii și al Campaniei Naționale de Lectură 2024, al cărei start l-am dat astăzi”, a spus ministrul Culturii.

Sergiu Prodan a îndemnat cetățenii să cumpere cărți, să le împrumute de la prieteni sau de la bibliotecă, și să citească, de unii singuri sau împreună cu copiii și întreaga familie.

 „Astfel vom fi cu toții mai buni și vom crește oameni mai buni pentru o lume mai bună - așa cum vor deveni, sunt convins, micii cititori pe care i-am întâlnit astăzi”, a menționat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.