mamaplus

Mărturii din ziua accidentului de la Ciocana: Mamei nu i-am putut spune

-
//
29.03.2023

„Anastasia era o fetiță foarte ascultătoare, învăța bine, era veselă, bună, responsabilă. Copiii mei erau foarte buni prieteni cu ea și cu părinții suntem apropiați”.

mamaplus

Astfel este descrisă fetița de 12 ani ucisă pe o trecere de pietoni, la Ciocana. Apropiații abia își găsesc cuvintele pentru a vorbi despre tragedie, transmite Unimedia.info

„Era printre cei mai buni la engleză, se ocupa suplimentar și în acea zi se ducea la lecție. A cedat trecerea la trei mașini și a încercat să evite impactul cu troleibuzul”, a povestit o prietenă de familie. 

O altă mamă a relatat cum a aflat fetița ei despre moartea Anastasiei. 

„Ea era la stație. Imediat cum s-a întâmplat, a venit ambulanța, au constatat decesul și a fost acoperită. Fata mea mă sună și îmi spune că a fost lovită o minoră. I-am zis să meargă acasă, iar ea mi-a zis că adidașii sunt familiari. Deja seara am aflat că era ea”, a povestit aceasta.

Prima persoană care a aflat despre tragedie a fost bunica, întrucât mama fetei era la muncă.

„Imediat au sunat la școală, diriginta a sunat mamei, nimeni nu i-a putut spune mamei despre tragedie. A sunat profesoara și i-a spus că Anastasia nu răspunde la telefon. Mama a sunat bunicii și a rugat-o să vadă dacă a fost la engleză, deja a trecut pe lângă drum, a văzut totul, i s-a făcut rău, a fost luată de ambulanță. Bunica i-a zis mamei că fetița a murit. Anastasia deja nu era când a ajuns mama”, a spus femeia.

Profesoara de engleză, la care mergea Anastasia, a povestit și ea cum a aflat despre accident.

„Vineri venea la mine la lecție, la 15:20, de obicei mă anunța dacă nu vine, dar atunci nu am primit niciun mesaj. După, colegii m-au anunțat că pe Mircea cel Bătrân au călcat o fetiță, dar nu m-am gândit la Nastea. În timpul lecției copiii îmi trimiteau poze, am văzut adidașii, i-am recunoscut, dar nu voiam să accept că sunt ai ei”, a spus profesoara.

Colegii Anastasiei au depus flori și lumânări, stând toată ziua în locul în care s-a produs nenorocirea.

„Luni au venit toți și plâng, pur și simplu plâng, locul ei este loc și până la sfârșitul anului s-au înțeles că vor lăsa banca goală”.

Părinții și bunicii sunt devastați și cu greu acceptă pierderea Anastasiei.

„Mama a întrebat cum să trăiesc mai departe, nu vreau să mai trăiesc”.

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fetiță de 12 ani a fost reținută pentru 72 de ore. Un lucrător din cadrul Regiei Transport Electric susține că șoferița de troleibuz care a lovit mortal fetița de 12 ani, la Ciocana, „nu avea nici o săptămână la lucru.

„Fetița nu a traversat pe trecerea de pietoni”. Declarația a fost făcută de către taxatoare, după ce troleibuzul în care lucrează a lovit mortal copila de 12 ani, în sectorul Ciocana din Capitală.

Regia Transport Electric Chișinău a deschis o anchetă după tragicul accident.

Fetița, tamponată mortal de un troleibuz, la Ciocana, traversa strada regulamentar. Minora avea 12 ani. Potrivit Poliției, la volan se afla o femeie.